Acasa Travel Moods Evadare Montestigliano, savoare autentică în vacanță în Toscana

Travel Mood Evadare

Montestigliano, savoare autentică în vacanță în Toscana

Vizitează ținuturi pitorești în vacanță în Toscana, acolo unde ferme turistice boeme promit experiențe autentice în mijlocului naturii, departe de oraș și de tot ceea ce știai.

În vacanță în Toscana, în inima Italiei, te relaxezi o perioadă, privind de departe dealuri împădurite sau încărcate cu viță de vie, mereu bătute de razele soarelui în eternul său drum dinspre răsărit spre apus.

Montestigliano, o elegantă fermă agro - turistică

Chiar aici, în acestă regiune rurală de poveste, găsești Montestigliano, o fermecătoare fermă agro - turistică ce păstrează caracteristicile unei clasice și elegante așezări toscane. Alei întregi de chiparoși ți se deschid în față și-ți conduc pașii către podgorii sau întinderi întregi de măslini, către păduri și apoi, mai departe de ele, către câmpuri cultivate cu cereale.

Istoria fermei Montestigliano începe pe aceste dealuri ale Toscanei și coboară în timp până spre sfârșitul secolului XVIII, când era deținută de o familie aristocrată din Siena.

Restaurarea și convertirea clădirilor vechii ferme în adevărate vile, în care găsești apartamente confortabile și moderne, a fost ideea proprietarului Donati. Fiind o afacere de familie, acesta a ținut ca vilele să poarte numele lui și ale copiilor săi, și anume Villa Donati, Casa Virginia, Casa Marta, Casa Adriana, Massimo, Ropoli, Luisa, and Damiano.

Dintre toate se remarcă Villa Pipistrelli, cu aerul său de secol XIII și cu multiplele sale camere, decorate într-un stil eclectic, vilă ce se înalță trufașă pe vârful dealului.

Doar imaginează-ți cum este să-ți bei cafeaua dimineața, pe marginea piscinei, și să te pierzi cu totul în această priveliște încântătoare!

Sau să te relaxezi citind o carte, alături de un pahar de vin italienesc, în timp ce în distanță se întrezăresc dealurile Chianti!

Livada de măslini

Ceea ce face cu adevărat fascinantă această proprietate este livada de măslini ce ocupă o parte din suprafața sa generoasă (de aproximativ 2500 de acri). Doar faptul că te poți plimba în voie printre rândurile de măslini, că privești culesul și tranformarea măslinelor în prețiosul ulei, că poți face degustări, asemenea celor în care testezi vinul, te pune în fața unei experiențe autentice cum nu îți imaginai că vei trăi.

De altfel, poți colinda întreaga suprafață a fermei, oricând și oriunde vrei, fiind doar cu tine și cu gândurile tale, în liniștea care te învăluie ca un balsam.

Produse locale

Stând aici în vacanță în Toscana te bucuri de produsele locale, făcute în mod natural, după rețetele tradiționale. Le găsești în piețele și în satele din împrejurimi, unde oferta este bogată și delicioasă: de la gem, marmeladă și miere, până la brânzeturi și produse aburinde de brutărie, dar și mai departe, până la cele mai gustoase specialități italiene din carne.

Tot în satele învecinate găsești pizzerii și restaurante excelente, unde mâncarea este gătită după rețete secrete transmise din generație în generație.

De altfel, și cinele organizate de proprietari la Montestigliano au la bază astfel de delicii locale, tipice pentru o vacanță în Toscana, care sunt parcă și mai gustoase dacă sunt acompaniate de acordurile muzicii. Oricând te bucuri de amabilitatea gazdelor, care îți sar în ajutor cu sfaturi privind felul în care îți petreci timpul, locurile pe care merită să le vizitezi și fac tot ce ține de ei ca să-ți îndeplinească aproape orice dorință.

pin icon

Citește și alte articole despre Toscana

Experiențe

De la ei afli de frumusețea mănăstirii din micuțul sat Torri, care se află la doar două minute de mers cu mașina, sau de Palatul Donatti, cu arhitectura sa renascentistă impunătoare, pe care îl descoperi în Mercatello sul Metauro, un sat medieval dintr-o splendidă vale de lângă Urbino.

Iar dacă vizitezi Siena și locurile din apropiere, ai încă alte experiențe de descoperit.

Aroma vinurilor din Toscana

Un tur privat de o zi printre cele mai bune podgorii ale Italiei este o excursie de neratat când ești în vacanță în Toscana.

Condus de un ghid expert, vizitezi crame, afli secretele producțiilor de vin, ale anilor buni și ale soiurilor speciale, deguști licori parfumate și îi cunoști pe localnicii pentru care vinul este un stil de viață. Iei prânzul în mijlocul unei podgorii, explorezi fermecătorul sat Montalcino și abația Sant’Antimo, savurezi mereu arome noi și îți închei ziua înapoi în Siena.

Chianti la apus

Un tur de patru ore prin splendida regiune Chianti, când soarele apune peste podgoriile în care vița de vie crește ordonată, îți dezvăluie o lume rurală plină de pitoresc și frumusețe.

Pornește din Siena, vizitezi o fermă, admiri nuanțele calde pe care soarele ce coboară le lasă peste dealuri, iar apoi ai parte de un adevărat banchet – o cină de patru feluri, după care privești satul medieval Castellina, luminat noaptea ca un mică bijuterie.

Un zbor cu balonul

O aventură în balon sub soarele Toscanei, privind peisajul ce se desfășoară molcom în fața ochilor tăi... Un zbor de o oră, cu plecare din Siena, te poartă pe deasupra Toscanei, peste dealurile sale vrăjite, fie populate de viță de vie încărcată de struguri, fie încoronate de câte o vilă fermecătoare.

De la peste 600 de metri înălțime, Toscana se vede ți se arată mai frumoasă ca oricând, cu satele ei medievale și orașele sale mici. Escapada ta în văzduh se încheie cu un pahar de vin spumant, ca orice sărbătoare!

Până la urmă, lucrurile simple și autentice sunt cele care contează, iar dragostea pentru frumusețea vieții din inima Toscanei rămâne cu tine mult timp după ce ai părăsit Montestigliano.

Dacă îți dorești să afli mai multe despre activitățile pe care le poți avea într-o vacanță în Toscana, îți recomandăm să accesezi pagina turoperatorului internațional de profil www.viator.com.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.