Acasa Travel Moods Activ San Diego, orașul însorit de neratat într-un sejur în America

Travel Mood Activ

San Diego, orașul însorit de neratat într-un sejur în America

Acolo, pe coasta de vest a Americii, în cel mai sudic punct din însorita Californie, trebuie să ajungi într-un sejur în America pentru a descoperi San Diego, orașul cu o climă perfectă tot timpul anului, cu plaje întinse, faimoase pentru surfing, și golfuri spectaculoase, cu portul său mereu aglomerat de ambarcațiuni de tot felul, cu cartiere istorice și cu o grădină zoologică apreciată în lumea întreagă. Nu mai spunem de mâncarea mexicană, la ea acasă aici, la granița cu Mexicul, sau de atmosfera cool și de viața de noapte agitată din Gaslamp Quarter. Alege să mergi în San Diego, în călătoria ta în lume, pentru a trăi poveștile orașului ce a fost numit locul de naștere al Californiei.

Cum ajungi

Deși nu există zboruri directe din România către San Diego, există mai multe variante oferite de câteva companii aeriene, așa încât trebuie doar să alegi rutele adecvate pentru tine. Odată ajuns, la nevoie, pentru a te deplasa mai ușor și mai comod în San Diego, poți opta oricând pentru închirierea unei mașini.

Experiențe pentru travel mood activ în San Diego

1. Descoperă însoritul oraș californian într-un sejur în America

Să vizitezi San Diego pe cont propriu, cu harta în mână, sună bine, dar o astfel de experiență poate deveni extrem de solicitantă dacă vrei să nu-ți scape nimic din tot ceea ce contează, mai ales că ai în față al optulea cel mai mare oraș din State și al doilea ca mărime din California.

În schimb, un tur de recunoaștere cu un troleibuz vintage, cu opriri la 10 dintre cele mai importante atracții ale citadelei, cum ar fi orașul vechi (Old Town State Historic Park), o arie protejată ce ascunde clădiri superbe de secol XIX, sau impresionanta grădină zoologică, portul și USS Midway – un portavion devenit muzeu, dar și Gaslamp Quarter, istoricul cartier, celebru pentru viața de noapte agitată, este o modalitate excelentă pentru o primă incursiune în oraș.

Sau alege să mergi într-un tur ghidat, ce-ți dezvăluie cele mai importante zone ale orașului, în care afli istoria și poveștile unor locuri ca Balboa Park, un parc urban plin de grădini, muzee și teatre, Seaport Village, Green Dragon Colony – zona în care se afla un grup de 12 vile de pe coasta Pacificului, ce găzduia o colonie de artiști, astăzi celebră pentru galeriile și buticurile sale de artă. Nu-ți scapă nici atracțiile clasice, cum sunt orașul vechi (Old Town) sau Gaslamp Quarter.

pin icon

Citește și alte articole despre San Diego

2. Pe bicicletă, de-a lungul coastei din La Jolla

Aventurează-te într-un tur pe bicicletă în fermecătorul district La Jolla, ce se întinde de-a lungul coastei Pacificului, pentru a te adânci într-un peisaj acaparator. Golfuri superbe, cu plaje albe, parcuri, peșteri marine și stânci ce se ridică deasupra apelor albastre așteaptă să fie descoperite și admirate.

Pornești din vârful muntelui Soledad, cel mai înalt punct de pe coastă, pentru priveliști panoramice ample, și cobori pentru a înainta de-a lungul coastei însorite. Câteva plaje, cum ar fi cea preferată de foci, Children's Pool sau Mission Beach și Pacific Beach, două dintre cele mai populare plaje pentru surfing, apoi peștera marină Sunny Jim's, singura accesibilă de pe uscat, stâncile ce oferă imagini de excepție asupra La Jolla Cove, micul golf spectaculos și arie protejată, formează punctele de reper ale traseului pe care-l parcurgi.

3. O croazieră palpitantă în portul din San Diego

Lasă-te pradă emoțiilor într-o experiență de neuitat în fabulosul sejur din America și ia cârma unei bărci de viteză într-o croazieră în portul din San Diego, pentru a admira de aproape portavionul USS Midway sau un submarin al marinei americane.

Desigur, nu ratezi nici spectaculosul pod Coronado, ce traversează golful și leagă San Diego de orașul-stațiune Coronado, Seaport Village, muzeul maritim sau frumoasa corabie Star of India.

4. O incursiune în fascinanta lume a animalelor

Grădina zoologică din San Diego este de neratat într-un sejur în America. Ia-ți bilet și fă-ți propriul itinerariu, pentru a admira nu mai puțin de patru mii de animale din peste 800 de specii, o ocazie rară de a fi aproape de unele dintre cele mai exotice creaturi din lume.

Koala, urșii panda, cangurii, tigrii, urangutanii, girafele, elefanții, leii sau jaguarii sunt atracțiile acestei grădini zoologice vaste și impresionante.

5. O aventură culinară în acorduri mexicane

Nu ezita să mergi într-un tur culinar de excepție, fiindcă ești în San Diego, la granița cu Mexicul, iar tacos și tequila sunt la ele acasă în orașul vechi (Old Town), alături de alte preparate delicioase ce spun povestea adevărată a tradițiilor mexicane în locul ce a devenit, între timp, pământ american.

Descoperă cele mai bune restaurante mexicane și află povești savuroase despre bucătăria tradițională mexicană, dar și despre istoria Californiei, în timp ce te plimbi pe străzile ce răsună în acordurile celebrilor mariachi.

6. Spre sud, spre Baja California

Treci granița în Mexic, într-o excursie de-o zi de-a lungul coastei din statul Baja California, o ocazie excelentă pentru a descoperi orașul Tijuana, micul sat Puerto Nuevo și orașul-stațiune din apropiere, Rosarito Beach. Lasă coasta Pacificului să te cucerească cu priveliștile frumoase ale oceanului ce se lovește de stânci spectaculoase în drumul spre Tijuana, unde explorezi orașul și vizitezi cele mai importante obiective, cum ar fi corida sau bulevardul Avenida Revolucion din centrul istoric, plin de magazine atractive.

În satul Puerto Nuevo de pe țărmul oceanului ai parte de un prânz cu homari, fiindcă nu degeabă micuța comunitate mexicană este denumită și Satul Homarilor (Lobster Village), în vreme ce în Rosarito Beach ai timp la dispoziție să te plimbi pe faleză, să lenevești pe plajă sau să te aventurezi în oraș, până se face ora de întoarcere în San Diego.

7. În larg, în urmărirea balenelor

O croazieră în Pacific, pentru a vedea balenele înotând în imensul ocean, o ocazie rară într-un sejur în America, este cu atât mai atractivă cu cât aventura în larg are loc pe o replică a celebrei goelete, care a câștigat prima competiție mondială de navigație din America în anul 1851.

Cu pânzele în vânt și în soarele blând, bucură-te din plin de această experiență unică și cucerește întinderea albastră și nesfârșită de apă, ca vechii navigatori, iar la final, folosește-te de biletul de intrare pe care-l primești și vizitează Muzeul Maritim din San Diego.

8. Clipe perfecte de relaxare pe iaht

Profită din nou de apele Pacificului și pornește într-o excursie privată în spectaculosul golf din San Diego, de data aceasta cu un iaht Cal (Jensen Marine) complet restaurat, pentru o experiență plină de răsfăț.

Admiră țărmurile Californiei ce strălucesc în soare, lasă briza plăcută să te învăluie și să-ți poarte gândurile departe, în timp ce te bucuri de mici gustări și băuturi ce-ți alintă simțurile.

9. Pe portavionul USS Midway

Profită de șansa pe care o ai în acest sejur în America de a urca la bordul portavionului USS Midway, acostat în golful din San Diego, și vizitează nava de război care a servit marina americană între anii 1945 și 1992, transformată azi în muzeu.

Plimbă-te pe imensa navă într-un tur audio ghidat și descoperă-i secretele, admiră avioanele restaurate de pe punte, află amănunte despre tehnica de luptă americană, experimentează simulatorul de zbor și coboară până în camera motoarelor, pentru a nu lăsa nimic nevăzut.

10. În zbor, ca-n anii '20

Un sejur în America, în frumosul San Diego, nu se poate încheia fără să trăiești o experiență de zbor incredibilă, într-un biplan din anii '20, așa cum doar în filme mai vezi.

Urcă-te în avionul vintage, alege-ți ruta de zbor, fie de-a lungul coastei din San Diego, fie deasupra orașului sau peste Coronado și pornește în ceea ce se poate numi călătoria vieții tale.

Pentru mai multe idei despre cum să-ți petreci timpul în San Diego, te așteptăm în secțiunea de Experiențe, iar pentru furnizori și informații utile pentru a iti organiza vacanța în America accesează secțiunea Informații utile.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.