Acasa Travel Moods Activ Prietenosul San Diego, destinația perfectă pentru vacanța în America cu familia

Travel Mood Activ

Prietenosul San Diego, destinația perfectă pentru vacanța în America cu familia

În vacanța în America alături de familie, alegeți să mergeți în San Diego, un oraș mare, dar cu un vibe atât de relaxat încât pare că este destinația perfectă pentru vară. Partea chiar mai bună? În San Diego este vară mereu!

San Diego este una dintre cele mai bune destinații în care puteți ajunge în vacanța din America împreună cu familia.

Clima blândă și mereu prietenoasă, coastele superbe din cel mai sudic punct al însoritei Californii, cu plaje albe și întinse, cu golfuri stâncoase și peșteri marine săpate în timp de apele albastre ale oceanului Pacific, dar și atracțiile multiple, de la faimoasa grădină zoologică, parcul Balboa, cu grădinile și muzeele sale, străzile și casele istorice din orașul vechi, și până la spectaculosul golf, toate sunt promisiunea unor experiențe de vacanță de neuitat alături de cei mici.

Cum ajungeți

Treceți în revistă ofertele companiilor aeriene care operează zboruri către San Diego și alegeți variantele care sunt cele mai avantajoase pentru voi, având în vedere că nu sunt linii directe din România. Și, dacă aveți nevoie să închiriați o mașină pentru a vă deplasa mai ușor în marele oraș, nu ezitați să apelați la serviciile unei companii de specialitate.

Experiențe pentru vacanța cu familia în San Diego

1. O incursiune în oraș

O variantă relaxantă și distractivă pentru un tur de vizitare al orașului împreună cu familia este aceea de a vă urca într-un troleibuz vintage, din care puteți coborî când vreți la oricare dintre cele 10 opriri de pe traseu, pentru a descoperi cele mai importante obiective ale orașului.

Așa ajungeți în Gaslamp Quarter, un cartier istoric și vibrant, sau în Old Town, pentru a admira frumoasa arhitectură a clădirilor din secolul XIX, dar și la grădina zoologică, recunoscută în lume pentru diversitatea speciilor de animale exotice.

pin icon

Citește și alte articole despre San Diego

2. Pe două roți, în parcul Balboa

Vizitați unul dintre cele mai vechi parcuri urban-culturale din America, și nu oricum, ci pe un Segway, pentru a vă strecura mai ușor, alături de un ghid, pe aleile ce duc spre grădini magnifice, spre muzee faimoase și teatre de poveste.

Nu vă ia mult pentru a vă lăsa cuceriți de farmecul acestui parc superb, atât de apreciat de localnici, mai ales că aveți multe lucruri frumoase de văzut, cum ar fi Spanish Art Village, unde surprindeți artiștii în momentele de creație, sau expoziția Panama-California, deschisă în 1915, pentru a admira arhitectura colonială a clădirilor care au rămas în picioare.

3. Cu copiii, în lumea animalelor

Din vacanța în America nu poate lipsi, sub nici o formă, o vizită cu familia la San Diego Zoo Safari Park, o grădină zoologică imensă, faimoasă în lume pentru cele peste trei mii de animale din peste 300 de specii, găzduite în medii ce reconstituie habitatul lor natural.

Admirați împreună cu cei mici animalele exotice, multe dintre ele rare sau pe cale de dispariție, în timp ce vă aventurați pe cărările ce vă poartă fie spre zonele populate de lei și tigri, fie spre cele în care vedeți girafele, gazelele sau rinocerii care se bălăcesc în voie, dar și acolo unde puteți surprinde viteza incredibilă a gheparzilor.

Bucurați-vă de tot ce vă oferă această grădină zoologică fabuloasă, de la traseele tematice și până la celelalte atracții încântătoare pentru cei mici, cum ar fi caruselul și locurile de joacă special amenajate pentru ei.

4. Oricând, la parcul tematic SeaWorld

Profitați de un bilet special ce vă asigură accesul oricând, timp de șapte zile consecutive, la SeaWorld din San Diego, un parc tematic excepțional, pentru a descoperi lumea marină, cu viețuitoarele ei impresionante.

Fie că vreți să vedeți spectacolele cu delfini, balene, lei sau vidre de mare, să participați cu cei mici la expozițiile interactive, să admirați țestosele ce înoată într-un acvariu imens sau urșii polari și pinguinii, inclusiv rechinii, aveți ocazia să vă bucurați de toate și să reveniți când vreți, pentru a revedea sau a nu vă scăpa nimic din tot ceea ce vă oferă acest parc magic.

5. O aventură cu caiacul de-a lungul coastei din La Jolla

Admirați coasta stâncoasă a Pacificului în vacanța din America, într-o excursie cu caiacul, alături de un ghid naturalist, pentru a vedea de aproape peșterile marine în timp ce înaintați în rezervația ecologică din La Jolla, în care și-au găsit casă păsări marine, delfini sau lei de mare.

Aflați de ce se adună aici, an de an, aceste specii protejate și, dacă se poate, strecurați-vă în interiorul peșterilor, pentru a admira arhitectura naturală, săpată în timp de apele oceanului.

6. Când pe uscat, când pe apă, în golful din San Diego

Oferiți-le copiilor ocazia de a se bucura de o experiență inedită, într-un tur cu un vehicul amfibiu în golful San Diego, care-i amuză teribil, mai ales în momentul în care are loc marea transformare, la intrarea în apele oceanului.

Aventura începe pe străzile din Seaport Village, continuă spre Harbor Drive, timp în care admirați atracțiile de pe uscat, până ajungeți aproape de Shelter Island, de unde continuați pe apă, pentru a naviga în jurul peninsulei Point Loma și a vedea, de data aceasta de pe apă, obiectivele importante din golf, cum ar fi Monumentul Național Cabrillo sau Baza Navală Point Loma, cu baza sa pentru submarine, printre altele. Și, mai ales, focile vesele care se răsfață în soare.

7. Cu pânzele în vânt, în căutarea balenelor

Trăiți timpurile de altădată într-o experiență de navigare care vă entuziasmează peste măsură, pentru că urcați la bordul schoonerului America, o replică a unui vas cu pânze celebru, câștigător în anul 1851 al primei competiții de navigație din America, pentru a ajunge în locurile din ocean în care se adună balenele.

Copiii sunt cu atât mai încântați cu cât, pe lângă faptul că trăiesc în mod real emoțiile unei croaziere cu o corabie ca-n povești și văd frumoasele mamifere, pot admira, alături de voi, și colecția de nave istorice de la Muzeul Maritim din San Diego, în baza biletului de intrare pe care-l primiți la sfârșitul acestei experiențe fabuloase.

8. În golful din San Diego, pe o ambarcațiune de viteză

Vacanța în America aduce senzații tari odată ce vă aventurați într-o croazieră în viteză în marele golf.

Experiența este cu atât mai palpitantă cu cât tu conduci ambarcațiunea care taie apele, pe traseul pe care lăsați în urmă portavionul muzeu USS Midway, un submarin al marinei americane, podul Coronado, corabia Star of India sau Seaport Village, printre altele.

9. Un zbor cu elicopterul deasupra coastelor însorite ale Californiei

Pentru a vă încheia vacanța în America cu adevărat la înălțime, nu ezitați să porniți din San Diego într-un zbor cu elicopterul, pentru a admira din aer priveliștile de coastă din cel mai sudic punct al Californiei.

Nimic nu se compară cu imaginea golfurilor stâncoase, a plajelor albe și a apelor albastre ale oceanului văzută de sus, din înaltul cerului. Iar dacă, pe parcursul acestui tur, zăriți și delfinii și balenele înotând nestingherite, cu atât încântarea copiilor va fi mai mare.

Pentru mai multe idei despre cum să-ți petreci timpul cu familia în vacanță în San Diego, te așteptăm în secțiunea de Experiențe, iar pentru furnizori si informatii utile pentru a iti organiza singur vacanta in America, accesează secțiunea Informații utile.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.