Acasa Travel Moods Aventură Vacanță în Norvegia - înoată cu balenele și privește aurora boreală

Travel Mood Aventură

Vacanță în Norvegia - înoată cu balenele și privește aurora boreală

Aventura abundă într-o vacanță în Norvegia dedicată adrenalinei și frumuseții extreme, în care înoți alături de balene și admiri un fenomen natural unic – aurora boreală.

Sunt excursii care nu sunt pentru oricine. Sunt locuri în care te duci dacă ești cu adevărat pasionat, un explorator dispus la riscuri, un aventurier mereu în căutare.

Și, da, să te scalzi alături de balene în apele reci ale Norvegiei nu este o experiență pentru oricine. Dar dacă ai visat-o, dacă ai apucat să ți-o dorești, nu lăsa nimic să stea între tine și visul tău, între tine și unele dintre cele mai fascinante și maiestuoase animale care au existat vreodată. De fapt, ești mai aproape de ele decât ai crede.

Și dacă dorința ta este să cunoști îndeaproape aceste superbe și imense vietăți ce se aseamănă atât de tare unor zeități mitologice, întâlnește-le pe malurile Norvegiei. Inotați împreună, trăiește alături de ele o experiență de neuitat.

Poți alege un tur palpitant de opt zile, organizat de Natural World Safaris, în care pornești în aventură alături de alți trei pasionați, care promite să îți transforme dorința de explorare în cea mai tangibilă realitate: înoți alături de balene în ape sălbatice în vacanță în Norvegia și admiri aurora boreală din fiordurile nordului, aproape la capătul lumii. Un vis magnific, gata să se transforme în realitate!

Odată ce ajungi în Tromso, Norvegia, îți cunoști ghidul și mergi la cabana în care te cazezi. Îți tragi sufletul, fiindcă din următoarea zi aventura începe. Ghidul este o persoană experimentată, care conduce aceste excursii de ani de zile, mereu în perioada în care balenele au fost văzute în aproprierea țărmului, de obicei în grupuri mari, în continua lor migrație.

De asemenea, ai parte și de experiența unui specialist marin și fotograf, la bordul vasului de expediție în care te îmbarci în fiecare zi, de-a lungul a șase zile de poveste.

Este timp suficient să cauți și să vezi ceea ce ai visat. Te scufunzi pentru prima oară în apele reci și adânci, emoțiile te fac să uiți cum trebuie să îți întinzi brațele și să îți miști picioarele, dar știi că ești alături de un însoțitor și nu te afli în nici un pericol.

Unicitatea experienței se lasă trăită în voie când prin fața ochilor tăi trec nestingherite creaturile imense, extrem de sociabile și inteligente, pe care le recunoști după petele albe într-o mare de negru, iar toate acestea la un loc te însoțesc în vreme ce conștientizezi că ceea ce faci este real și imediat.

Gândul că ești una dintre puținele persoane care au parte de o astfel de experiență în vacanță în Norvegia, te înalță deasupra apelor oceanului, odată cu salturile balenelor. Faptul că le poți fotografia cu propriile mâini, odată ce ai învățat cum se face asta de la experți, și că imaginile vor fi mereu ale tale, amintiri ale unor spectaculoase clipe, e încă un plus.

Și, odată ce expediția zilei se încheie și ajungi înapoi la mal, aștepți momentul în care noaptea vine negreșit, de data asta nu ca oricare alta. Fiindcă este vorba despre noaptea glaciară din fiorduri, deasupra ghețarilor solitari pe care i-ai admirat și în lumina crudă a zilei, de la bordul vasului, în continua căutare pe ape. Fiindcă, deodată, întrezărești aurora boreală și ești acolo, ca într-un vis mai mult decât împlinit.

Desigur, dacă ești un împătimit al adrenalinei, îți recomandăm să citești și alte articole din colecția “Aventură și adrenalină” și să răsfoiești și zona de Experiențe pentru și mai multă inspirație.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.