Acasa Travel Moods Explorare Marele Canion & grandoarea unui monument natural unic

Travel Mood Explorare

Marele Canion & grandoarea unui monument natural unic

Marele Canion este, pe bună dreptate, una dintre minunile lumii naturale. Și, cum sunt mai multe modalități prin care îl poți explora, îți propunem mai multe tururi ce îți furnizează experiențe unice în mijlocul miracolului american.

Ai auzit, ai văzut fotografii, știi multe despre Marele Canion, dar vederea acestui uluitor monument natural tot te lasă fără suflare. Lumina strălucitoare, spațiile vaste, istoria de două miliarde de ani a acestui loc, toate te fascinează.

Te afli într-o lume care își trăiește cu mândrie trecutul, de la formațiunile de stânci înălțate semeț la nativii americani ce populează vag zona.

Și pentru că ești în travel mood explorare îți recomandăm să explorezi cum se cuvine acest loc alegănd unul dintre tururile de vizitare (cele mai multe plecând din Las Vegas) care îți dezvăluie grandoarea fabuloasă a Marelui Canion.

Tururi de vizitare pentru travel mood explorare în Marele Canion

1. În zbor peste Hoover Dam

Vizitează Marele Canion pornind din Las Vegas, într-un tur care te duce la Henderson Executive Airport, de unde zbori 45 de minute peste Hoover Dam, Lake Mead și Fortification Hill, până ce ajungi la spectaculosul canion.

Odată ajuns, iei un bus de la Eagle Point, unde poți păși, pe Grand Canyon Skywalk, la mare înălțime, pe sticlă, deasupra pământului, ca să experimentezi senzația năucitoare pe care ți-o oferă înălțimile.

Explorează Guano Point, cațără-te pe fosta mină, ia o masă în stilul nativilor americani și, dacă nu îți este suficientă aventura, mizează pe o extra-opțiune: un zbor cu elicopterul care merge sub linia amenințătoare a pereților canionului, pe deasupra fluviului, de unde vei rămâne cu impresii puternice.

2. Din elicopter în barcă

Sau alege un tur cu elicopterul și cu barca ce îți dezvăluie această minune naturală în toată splendoarea ei. Cu plecare din Las Vegas, ajungi la aeroport, de unde te îmbarci într-un elicopter care te poartă peste uluitorul Hoover Dam, peste apele albastre ale lacului Mead și peste vulcanul de la Fortification Hill, înainte să se avânte printre stâncile magnifice ale Marelui Canion, una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii.

Zborul de întoarcere include imagini superbe ale deșertului Mojave, iar apoi ajungi în Boulder City, de unde pornește aventura într-o barcă în care traversezi rapid apele, zărești animale în habitatul lor natural și te oprești pe o plajă pentru o porție de înot și un picnic delicios.

3. O experiență de lux în Marele Canion

Sau încearcă o experiență de lux, plecând tot din Las Vegas, cu limuzina ce te duce spre locul de unde va decola elicopterul ce plutește deasupra lacului Las Vegas, a lacului Mead și a barajului Hoover, în vreme ce culorile canionului se schimbă spectaculoase în fața ochilor tăi uimiți.

La aterizare, te bucuri de un picnic scăldat în șampanie și afli detalii despre pământurile tribului Hualapai, și îți închei ziua cu un zbor la joasă înălțime peste Las Vegas Strip, cu luminile sale orbitoare și cazinourile strălucind în noaptea din Nevada.

4. În lumea nativilor americani

Tot din Las Vegas poți vizita Marele Canion într-un tur combinat. Pleci cu un elicopter în care asculți muzică și comentarii interesante despre rută, în vreme ce privești spre obiective fabuloase și locuri marcate de istorie, trecând peste Hoover Dam, munți, dunele din deșertul Mojave și ajungi la Colorado, de unde te poți aventura într-o barcă pe râul cu acelasi nume.

Urci apoi la Centrul de primire de unde iei un autobuz și explorezi partea de sus a Marelui Canion, unde vizitezi satul indian Eagle Point Indian Village și afli o mulțime de istorii despre cultura nativilor, în vreme ce iei un prânz alături de localnici.

Și poți opta pentru o plimbare care îți taie răsuflarea peste Grand Canyon Skywalk, poteca din sticlă ce îți dezvăluie adâncimea impresionantă a acestui monument al naturii.

5. În Canion, în South Rim

Dar de ce nu ai pleca din Flagstaff, traversând peisajele montane și splendidele panorame din Arizona, ca să ajungi la Canion în partea sudică, unde parcurgi mai mulți kilometri în mașină, observând miraculoasa priveliște?

Afli lucruri despre geologia canionului, despre viețuitoarele care îl locuiesc și despre istoria lui, până ce ajungi la un restaurant unde prânzești și ai vreme de o plimbare pe jos. Îți continui călătoria prin Navajo Nation și poposești la Cameron Trading Post, unde auzi încă mai multe povești despre nativi, și mergi mai departe, pe lângă Painted Desert și Little Colorado River Gorge.

6.Un tur spectaculos în deșert

Și din Phoenix se impune o excursie în Marele Canion, dacă ești în vacanță acolo. Îți începi aventura traversând Deșertul Sonora, cu cactușii, coioții și temperaturile sale fierbinți, după care intri în Sedona, tărâmul pietrelor roșii, unde rămâi un pic în oraș, de unde pornești mai apoi spre Oak Creek Canyon, te cațeri în San Francisco Mountains și călătorești în viteză pe iconica Route 66, spre destinația finală.

Odată ajuns în canion, plimbă-te prin natură și pregătește-te pentru a petrece două ore uimit de spectacolul pe care îl pun la cale formațiunile stâncoase și cerul albastru pe care se profilează ele. Plecarea din canion se face prin teritoriul Navajo Nation și include și o oprire interesantă la Cameron Trading Post.

7. O aventură cu trenul în Marele Canion

Încă mai inedită ți se va părea o aventură cu trenul în Marele Canion, pornind din Williams, Arizona, de la un depou istoric, pe o cale ferată ce transportă curioșii încă din 1901.

Bucură-te de o călătorie în timp, în trenul stilat, cu servicii impecabile, în vreme ce străbați peisaje fascinante. Ajungi la Grand Canyon Depot, iar de acolo poate începe explorarea într-o plăcută plimbare sau poți să te alături unui tur ghidat care îți arată cele mai impresionante atracții ale parcului național. Un prânz la Maswik Lodge, într-o pădure de pini, este o pauză binemeritată... iar apoi te întorci în Williams în ritmul nostalgic al roților de tren.

8. Aventură pe apă, în aer și pe uscat

Sigur, dacă te cheamă aventura, poți alege un tur mai complex, ce presupune activități intense pe parcursul unei întregi zile în care călătorești prin aer, pe apă și pe uscat.

Te întâlnești cu pilotul la Grand Canyon National Park Airport, de unde zbori peste partea de est a canionului, peste Colorado și lacul Powell, ajungând în Page, Arizona. Acolo te întâmpină un ghid nativ american care te conduce într-o expediție cu un vehicul 4x4 prin Antelope Canyon, cu rocile sale înalte și alambicate.

Apoi treci printr-un tunel fabulos de două mile ca să ajungi la punctul de unde începi să faci rafting pe Colorado. Un picnic, povești despre istoria fascinantă a regiunii, o aventură acvatică și călătoria înapoi, trecând pe la Cameron Trading Post, în inima rezervației nativilor americani, îți completează o zi de neuitat.

9. Rafting și adrenalină în Marele Canion

Încă mai multă aventură în aer liber îți rezervă un tur de o zi ce începe la Peach Springs, Arizona (unde ajungi simplu din Las Vegas sau Flagstaff). De aici sosești pe malurile fluviului și îți cunoști ghidul nativ care îți face instructajul pentru explorarea ce urmează.

Călătoriți împreună pentru 40 de mile pe râu, trecând de praguri rapide, oprindu-vă să observați minunile pe care natura le-a clădit, admirând cascade și ajungând, în cele din urmă, acolo unde fluviul se lărgește și lasă loc unor priveliști de vis.

Un picnic în solitudinea imensă a canionului tăcut, mii de fotografii, pentru că vrei să păstrezi amintirile acestor ținuturi cât mai mult, iar apoi te întorci spre Peach Springs, la finalul evadării.

Însă, orice fel de aventură ți-ar promite Marele Canion, nu uita că te afli în fața unui spectacol desăvârșit, în care natura îți pune în fața una dintre cele mai ample și mai frumoase lucrări ale sale.

Și dacă aceste experiențe te-au făcut să visezi cu ochii deschiși la o aventură in Marele Canion, te invităm să răsfoiesti și alte idei din colecția “Experimentează o data in viață".

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.