Acasa Travel Moods Explorare Excursie Japonia: explorează o cultură fascinantă dincolo de timp

Travel Mood Explorare

Excursie Japonia: explorează o cultură fascinantă dincolo de timp

Japonia este o cultură fascinantă, atât de diferită încât explorarea ei îți dezvăluie un tărâm dincolo de vreme, ce reunește tradiții milenare cu confortul modernității futuriste.

O excursie în Japonia îți dezvăluie un ținut al contrastelor, un loc în care cultura te fascinează, mâncarea te surprinde neîncetat, natura arhipelagului vulcanic te emoționează profund, iar cultura atât de modernă face loc, de fiecare dată, tradiției înrădăcinate de milenii. Descoperă liniștea unui ryokan din mijlocul orașelor dinamice și roagă-te alături de călugări în templele tihnite adăpostite în cele mai mari aglomerații urbane.

Ziua 1: Ajungi în Tokyo

Aceasta este ziua în care aterizezi în Tokyo și începe excursia ta în Japonia. Ia-ți ceva timp de relaxare, iar apoi ești pregătit pentru o primă incursiune în oraș.

Ziua 2: Vibrantul Tokyo

Petrece prima zi de vacanța în Tokyo explorând vibrantul oraș prin intermediul mijloacelor de transport în comun, care sunt suficient de rapide încât să te ducă dintr-un colț în altul al gigantice metropole și să te fascineze în sine, cu aglomerația lor mereu gălăgioasă și cu viteza amețitoare.

Ia pulsul străzilor și experimentează contrastele locale, vizitează templul Meiji Jingu din Shibuya, dedicat spiritului împăratului Meiji, și mergi în Asakusa, districtul entertainment-ului, așa cum era considerat încă din perioada Edo. Iar în Harajuka, următoarea destinație, îți faci o idee despre cultura pop locală, stridentă și amuzantă, și despre felul în care se reflectă ea în stil personal, atitudine și chiar și gastronomie.

Iar dacă vrei să îți închei ziua a doua zi din excursia în Japonia în stil mare, nu rata o cină la Sky Grill Buffet & Bar Musashi, la Asakusa View Hotel, unde te așteaptă peste 150 de preparate japoneze, chinezești sau occidentale, pe care le savurezi împreună cu o panoramă splendidă a orașului, ce cuprinde templul Sensoji, parcul Ueno, și chiar și zgârie-norii din Ikebukuro și Shinjuku.

Ziua 3: În piața de pește

Există multe motive pentru care piața de pește Tsukiji, din Tokyo, este cea mai celebră din lume. Aici afli o mulțime de lucruri despre industria impresionantă a peștelui din Japonia și faci un curs care te inițiază în arta preparării celui mai proaspăt și mai delicious sushi. Cum ai după-amiaza liberă, continuă explorarea.

Poți încerca o cină și o croazieră în port, relaxându-te la bordul unui yakatabune tradițional luxos, în vreme ce navighezi pe râul Sumida și te bucuri de o cină epică, în stil kaiseki, cu tempura, sashimi și alte delicatese de sezon.

Sau mergi într-un tur culinar de noapte prin Shibuya, dincolo de hoardele de turiști, mâncând ca un localnic takoyaki, okonomiyaki sau vită Kobe. Fiecare oprire te întâmpină cu arome diferite, provenite de pe toată întinderea țării. Iar pentru mai multe idei de experiențe mai aparte în Tokyo, citește articolul dedicat.

pin icon

Citește și alte articole despre Japonia

Ziua 4: Din Tokyo în Tsumago

Astăzi vacanța ta in Tokyo ia sfârsit, căci pleci din Tokyo cu trenul, cu destinația Sumago. Poposești pentru o vreme la Nagiso, unde ai vreme să te dezmorțești în timp ce te plimbi prin peisajul rural, apoi, trecând de ferme și cătune, ajungi în satul tradițional Tsumago.

Ziua ta se încheie într-un ryokan, un han tradițional japonez cu podele tatami, băi japoneze și kimono-uri, unde iei o cină îmbelșugată kaiseki, afli despre obiceiurile tradiționale și dormi pe un futon. Nu lăsa obiceiurile împământenite să te intimideze, ci bucură-te de experiență – va fi mai relaxantă decât îți imaginai.

Ziua 5: Spre Kanazawa-shi

Îți continui excursia în Japonia către Kanazawa, orașul istoric în care afli totul despre cultura samurailor și te plimbi prin districtul lor, vizitând și o reședință a unei famili Nomura.

Aici simți cu adevărat că te cufunzi în istorie, în locul în care, lângă castel, locuiau în colibe de pământ adevărații luptători.

Ziua 6: Kanazawa-shi profund

Explorarea continuă cu vizitarea templului Myoryuji și cu o plimbare prin districtul gheișelor, dar și cu imersiunea în cultura locală a acestui oraș care s-a dezvoltat, de-a lungul sutelor de ani, în cercuri concentrice în jurul castelului. Meșteșugurile tradiționale, ce au în centru pictura cu foiță de aur, pot fi experimentate în cadrul unei activități fascinante, dar poți să alegi să și vizitezi grădinile sau castelele orașului.

Ziua 7: Spre Hiroshima

Călătorești cu trenul super-rapid spre Hiroshima, unde vizitezi Peace Park și muzeul memorial ca să înțelegi, dacă acest lucru este posibil, istoria tragică a orașului și a lucrurilor care s-au întâmplat aici.

În Peace Park, construit chiar pe locul devastat de suflul exploziei nucleare, găsești tot felul de monumente dedicate memoriei celor care au pierit în atacul de aici de după sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Folosește vizita ca pe un prilej de reflecție asupra istoriei în timp ce privești flacăra aprinsă aici, care va fi stinsă atunci când ultima armă nucleară din lume va fi distrusă.

Ziua 8: Hiroshima fără lacrimi

Astăzi iei un feribot ca să traversezi spre insula sacra Miyajima, unde vezi poarta Torii, unul dintre cele mai frumoase altare japoneze, plutind.

Faimoasa insulă din lemn, servind drept casă pentru altarul din secolul al VI-lea, nu obișnuia să fie deschisă publicului, așa că bucură-te de ocazie și de cerbii și de maimuțele care sălășluiesc în zonă.

Ziua 9: În viteză spre Kyoto

După ce vizitezi, dis de dimineață, castelul Himeji, un prototip de construcție japoneză clasică, alcătuit din 83 de clădiri cu un sistem inovator de apărare, iei trenul spre Kyoto, fosta capitală a Imperiului, unde istoria se întâlnește la orice pas.

Plimbă-te prin districtul gheișelor, Gion, vizitează o casă a ceaiului și participă la o ceremonie. În Kyoto găsești cele mai impresionante temple (peste două mii), așa că nu îți rămâne decât să explorezi, trecând dintr-un templu într-un muzeu, de la pagode la uriașe structuri de lemn, pe faimoasele alei.

Ziua 10: Dincolo de Kyoto

Este ziua în care ajungi la Nara și vizitezi templul budist Todaiji, un complex care a fost odinioară unul dintre cele șapte mari temple, și unde găsești cea mai mare statuie în bronz a lui Buddha Vairocana, parte a patrimoniului cultural UNESCO.

Apoi continui la Kasuga Taisha, un temple Shinto construit în 768 și reconstruit de mai multe ori de-a lungul timpului, cunoscut pentru numeroasele lanterne de bronz. O vizită la un templu de budism zen te introduce în tainele spiritualității locale, iar o întâlnire cu un călugăr îți va dezvălui secretele meditației zen și ale caligrafiei.

Ziua 11: Templele din Kyoto

Explorează Kyoto, începând cu Kinkaku-ji Golden Pavilion, un templu dedicat budismului zen care e printre cele mai populare atracții turistice din Japonia și parte din World Heritage Sites, și trecând apoi la Fushimi Inari, la baza muntelui cu același nume.

Ia lecții despre severa etichetă a samurailor și inițiază-te în mânuirea sabiei japoneze, iar mai târziu privește cu uimire un performance al maeștrilor Kembu, ce include și recitarea de poeme. Ai destulă vreme să vizitezi muzee, temple și grădini în a doua parte a zilei.

Ziua 12: Sayonara, Kyoto!

Azi este ziua în care îți iei la revedere de la fabulosul Kyoto, dar nu pleca înainte de a mai experimenta câteva lucruri esențiale pentru o excursie în Japonia.

O cină cu localnicii

Mâncarea este o parte importantă a culturii japoneze (și primul mod în care vesticii intră în contact cu aceasta), așa că nu rata o cină și lecție de gătit privată, într-o casă modernă din inima orașului. Koji și Kaori, gazdele tale, sunt gata să te primească și să te învețe să prepari okonomiyaki.

Când preparatul este gata, îl savurați împreună, alături de alte delicatese și de un sake produs local, stând la povești despre îndelungata tradiție culinară a țării.

Sake pentru toți

O introducere în arta preparării sake-ului tradițional, într-un grup mic, e o experiență pe care vrei să o trăiești. Ai de ales între a vizita un muzeu dedicat băuturii (Horino Memorial Museum), sau a merge într-o locație în care se prepară sake (Matsui Shuzo), dar oricum vei afla secretele tehnicii japoneze de preparare și, mai important, vei degusta câteva varietăți, fiecare cu un procent diferit de alcool, în timp ce ghidul îți explică diferențele subtile dintre arome.

Cină cu Maiko

La lăsarea serii, mergi la o cină la Gion Hatanaka, centrul cultural din districtul gheișelor, unde ai parte de un performance fabulos maiko (ucenice gheișe), în timp ce te înfrupți dintr-o cină tradițională kaiseki. Admiră eleganța și sofisticarea extremă a gheișelor ce performeză dansuri și cântece și încântă-ți papilele gustative cu delicatesele pregătite atent de un chef. Conversația cu maiko, locul de poveste și muzica ce te învăluie te asigură că nu puteai să îți închei vacanța în Japonia într-un mod mai fericit.

Poți rezerva acest tur organizat de tour operatorul GAdventures on-line.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.