Acasa Travel Moods Explorare Expresul ghețurilor: descoperă Elveția într-un tur spectaculos cu trenul

Travel Mood Explorare

Expresul ghețurilor: descoperă Elveția într-un tur spectaculos cu trenul

Într-un tur în Elveția cu trenul descoperi panorame fabuloase, peisaj veșnic hibernale și o atmosferă de poveste – iar cadrul pe care îl străbați este doar o parte a farmecului unei călătorii cu aer nostalgic, așa cum trebuie să experimentezi cel puțin o dată în viață.

Dacă vrei să pornești într-un tur epic cu trenul prin Elveția, ai acum ocazia (și foarte multe motive) să faci asta.

Glacier Express te poartă, timp de 8 zile, de la Brig la Chur, prin Zermatt și Interlaken, străbătând cantoane de poveste, localități încântătoare și munți... mai ales munții. Alpii sunt vedeta principală în vacanța în Elveția și te vei bucura să îi privești zi de zi din nou unghiuri care ți-i dezvăluie în întreaga lor splendoare.

Întreaga ta călătorie include transportul la clasa I și opt nopți de cazare – la Schlosshotel Art Furrer în Brig și la Romantik Hotel Stern în Chur, mese, excursii planificate în detaliu, dar și timp liber pe care să îl petreci explorând împrejurimile. De-a lungul acestui tur ai ocazia să cunoști îndeaproape pitorescul Interlaken, să mergi cu vagoanele panoramice ale Bernina Express în vreme ce înregistrezi avid frumusețea uluitoare a peisajului și, mai ales, să ajungi la Zermatt.

Experiența debutează la Zurich, unde aterizezi și de unde pornești apoi către Chur, cel mai bătrân oraș al Elveției, locul îmbrățișat de Alpi și spectaculos ca o carte poștală, cu galeriile și restaurantele sale, cu aerul relaxat și atmosfera proaspătă.

De aici pornești legănat de ritmul dulce al trenului către Brig, aproape de granița cu Italia, cu piața sa centrală fermecătoare și cu clădirile pastelate ce găzduiesc cafenele și hoteluri. Mai departe, trenul te duce spre Zermatt, stațiunea aceasta iconică pentru schiorii obișnuiți cu înălțimile și pasionați de scena apres-ski. Încă de pe drum simți emoția întâlnirii cu măreția, căci aici te întâlnești cu Matterhorn, spectaculosul vârf ce se înalță până la 4478 de metri deasupra orășelului.

Ține-ți camera foto la îndemână, pentru că în Zermatt vei dori să fotografiezi fiecare colț din care vezi extraordinarul vârf care atrage dintotdeauna călătorii fascinați. Fie că au venit aici ca să schieze, să își petreacă timpul în elegantele chalet-uri sau să înfrunte muntele în cățărări cutezătoare, cei care ajung o singură dată lângă Matterhorn se vor întoarce, cu siguranță.

Următoarea zi a turului cu trenul de-a lungul și de-a latul Elveției te duce apoi către Interlaken, un loc ce este popular din vremurile în care nobilimea își petrecea aici vacanțele, iar astăzi este o destinație preferată de iubitorii de adrenalină și aventuri în aer liber care preferă cadrele naturale splendide.

În Interlaken ai și ceva timp liber, pe care îl poți folosi așa cum îți dorești. Încearcă, poate, un tur de trei ore care îți dezvăluie cultura și gastronomia locală, purtându-te către o fermă unde vezi cum se fac laptele și brânza și deguști din tradiționalele preparate alpine, vizitezi atelierul unui sculptor în lemn, iar apoi ajungi la un atelier de ciocolată. De unde, firește, nu poți să pleci fără să afli secretele artei de a prepara aceasta dulce tratație sau fără să deguști rezultatele muncii artizanilor de aici. Urmează o vizită la un magazin de brânzeturi specifice, pe care ghidul ți le va descifra în detaliu, ajutându-te să apreciezi specialitățile atât de celebre care se fabrică în zonă.

Sau poți să te alături atmosferei de adrenalină și să experimentezi ceva special – un zbor în tandem cu parapanta de pe vârful Niederhorn, de unde privești către Eiger, Monch și Jungfrau, spre apele cristaline ale lacurilor Thun și Brienz, înainte de a te întoarce la Interlaken.

Nu mai e vreme de pierdut, căci trenul așteaptă să te ducă înapoi spre Zurich – după un tur printr-o Elveție cu peisaje de basm, pe care nu ai putea să o descoperi mai bine altfel.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte articole din colecția Experimentează o dată in viață.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.