Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Mergi într-un tur și vizitează Agora Antică din Atena, locul de naștere al democrației, și Muzeul Agorei Antice

Mergi într-un tur și vizitează Agora Antică din Atena, locul de naștere al democrației, și Muzeul Agorei Antice

2 Reviews

Atena / Grecia

Durată: 3 ore

Furnizor:

Viator

De la 41

Scurtă descriere:

Vezi minunile Greciei Antice într-un tur privat la Agora Antică din Atena. Cu ghidul tău personal, petrece trei ore explorând ruinele și coloanele dorice ale vechii Agore, unde s-a născut democrația greacă. Vezi Metroon-ul (un sanctuar închinat Zeiței-Mame) și alte construcții magnifice, cum ar fi Templul lui Hefaistos. De asemenea, vizitezi Biserica Sfinților Apostoli și Stoa lui Attalos, care adăpostește Muzeul Agorei Antice.

Repere:

  • Tur la pas, de trei ore, la Agora Antică din Atena;
  • Explorează acest centru politic, civic și economic al lumii antice;
  • Află povești despre lunga istorie a Atenei și vezi clădirile publice importante, cum ar fi Tholos-ul;
  • Vizitează Biserica Sfinților Apostoli și Stoa lui Attalos, care găzduiește Muzeul Agorei Antice;
  • Fă poze cu incredibilul templu al lui Hefaistos, care datează dinainte de Partenon;
  • Bucură-te de toată atenția ghidului tău informat în acest tur privat.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-te cu ghidul tău privat la stația Syntagma din centrul Atenei. Apoi, după ce faceți cunoștință, urcați în metrou (pe propria cheltuială) și mergeți spre stația Monastiraki, aflată a poalele Acropolei din Atena și în imediata vecinătate a Agorei Antice din Atena.

 

Cândva inima vechiului oraș, Agora este unul dintre cele mai importante situri arheologice din Atena – ce amintește de centrul civic și de piața în care a luat naștere democrația greacă. Împreună cu ghidul tău privat, plimbă-te printre ruinele evocatoare și printre coloanele dorice și ascultă poveștile despre istoria locului. Află cum unii gânditori ca Socrate și Platon și-au ținut cuvântările aici și vizitează rămășițele unor clădiri publice importante, cum ar fi Tholos-ul, unde își avea sediul senatul, și Metroon-ul, care adăpostea, într-o secțiune, arhivele orașului.

 

Vizitează, de asemenea, Biserica Sfinților Apostoli, care este aproape de Dealul Areopag și care datează din secolul al X-lea. Descoperă cum era aici când Sfântul Paul predica pentru prima oară creștinismul în Atena. Apoi, continuă spre Stoa lui Attalos, care acum găzduiește Muzeul Agorei Antice. Admiră impresionantele coloane albe și apoi intră cu ghidul tău, pentru a vizita exponatele fascinante, ce includ inscripții, vase, sculpturi și monede antice.

 

Una dintre atracțiile importante ale acestui tur privat este vizita la Templul lui Hefaistos, un templul grecesc frumos conservat și una dintre singurele clădiri din Agora care au supraviețuit intacte. Fă poze coloanelor sale de marmură și află despre construirea templului, care a avut loc cu doar doi ani înainte de Partenon – probabil de același arhitect.

 

După aproximativ trei ore, turul tău se încheie în zona Monastiraki, de unde ești liber să continui să vizitezi atracțiile orașului sau să te întorci la hotel.

Vezi și alte experiențe din Atena

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.