Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Descoperă miturile și legendele Atenei antice, într-un tur în oraș alături de un localnic

Descoperă miturile și legendele Atenei antice, într-un tur în oraș alături de un localnic

134 Reviews

Atena / Grecia

Durată: 3 ore

Furnizor:

With Locals

De la 17

Scurtă descriere:

Descoperă, într-un tur privat, miturile și legendele care au șlefuit istoria Atenei. Urmează-ți ghidul local, hoinărește pe străzile pitorești ale orașului și află poveștile zeilor mitologici.

Repere:

  • Descoperă mitologia greacă;
  • Află poveștile zeilor mitologici;
  • Descoperă monumentele mai puțin cunoscute;
  • Plimbă-te pe străzile fermecătoare ale orașului;
  • Bucură-te de priveliștea spectaculoasă a Acropolei.

La ce să te aștepți:

Descoperă istoria și miturile Atenei antice într-un tur privat cu un ghid local. Admiră cele mai importante locuri ce fac referire la zeii greci și află-le poveștile. Obține informații interesante despre atracțiile pe care le vizitezi și află contextul în care au fost create aceste mituri.

 

Începe-ți experiența locală și întâlnește-ți ghidul la Trilogia clădirilor din Atena, un complex de trei clădiri elegante care îi reprezintă pe cei 12 zei olimpieni. Lasă-te introdus în Grecia antică și admiră bijuteriile arhitecturii clasice ateniene. Privește cu uimire detaliile și elementele impresionante.

 

Urmează-ți ghidul privat și hoinărește pe aglomerata stradă Sofokleous. Ascultă-l în timp ce-ți spune despre Hermes, zeul comerțului, care este cunoscut ca protector al oamenilor. Întreabă despre farsele pe care le făcea celorlalți zei și despre cum l-a păcălit pe Apollo.

 

Oprește-te la piața Varvakios, un loc mai puțin cunoscut, dar iubit de localnici. Vezi delicatesele culinare și simte mirosul delicios care te înconjoară. Află legendele lui Artemis – zeița vânătorii, ale lui Poseidon –  zeul mării, și ale Demetrei, zeița agriculturii. Descoperă mai multe despre viețile lor și înțelege ce se ascunde cu adevărat în spatele poveștilor despre ei.

 

Lasă-te copleșit de atmosfera străzilor și oprește-te la un bar trendy, necunoscut turiștilor. Bucură-te de o poveste extraordinară despre Dionysos, zeul feritilității și al vinului. Află mai multe despre felul în care Dionysos i-a învățat pe oameni cum să cultive vița-de-vie, pentru a face vin, în timp ce savurezi tu însuți un pahar de vin.   

 

Apoi, îndreaptă-te spre piața Monastiraki, un cartier vibrant din orașul vechi al Atenei. Admiră Turnul Vânturilor, un turn cu ceas din marmură descoperit în Agora Romană, o zonă care era un centru al vechii vieți ateniene. Descoperă monumentele mai puțin știute din istoricul cartier Plaka, în timp ce ghidul îți împărtășește legendele care învăluie zei ca Aiolos, Apollo și Ares.

 

Turul tău se încheie în Anafiotika, unul dintre cele mai faimoase, mai pitorești și mai mici cartiere ale Atenei. Hoinărește pe străzile sale înguste, de poveste, și fă o ultimă oprire, pentru a te bucura de priveliștea uimitoare a Acropolei. Experiența ta se termină cu legenda lui Zeus, în timp ce admiri vederile ce-ți taie respirația.

 

Alege-ți ghidul și contactează-l pentru a-ți personaliza experiența, astfel încât să corespundă preferințelor tale.

 

Vezi și alte experiențe din Atena

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.