Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Admiră magnificele monumente antice ale Acropolei din Atena și vizitează Muzeul Acropolei

Admiră magnificele monumente antice ale Acropolei din Atena și vizitează Muzeul Acropolei

62 Reviews

Atena / Grecia

Durată: 3 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 49

Scurtă descriere:

Călătorește înapoi în Grecia Antică în acest tur de trei ore la Acropola din Atena, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, și la Muzeul Acropolei. Vizitează Teatrul lui Dionysos și Sanctuarul lui Dionysos, mergi la propilee (Propylaea) și la Templul Atenei, apoi admiră mărețele ruine ale Partenonului, privind Atena care se întinde la poalele dealului. După explorarea întinsei citadele, urmează-ți ghidul într-un tur al Muzeului Acropolei și află mai multe despre săpăturile arheologice, pe măsură ce descoperi peste 4.000 de artefacte dezgropate de pe Acropolă.

Repere:

  • Tur de trei ore la Acropola din Atena și la Muzeul Acropolei;
  • Explorează situl arheologic inclus în patrimoniul mondial UNESCO, împreună cu un ghid expert, în timpul unei tur de o oră și jumătate;
  • Admiră monumentele faimoase, cum ar fi Partenonul și Templul Atenei;
  • Bucură-te de priveliștile răpitoare ale orașului văzut din vârful dealului și află mai multe despre eforturile de excavare;
  • Mergi într-un tur ghidat la Muzeul Acropolei, care adăpostește peste 4.000 de artefacte.

La ce să te aștepți:

Bucură-te din plin de vizita în Atena cu un tur ghidat la acropolă și la muzeul său. Întâlnește-ți ghidul într-un loc prestabilit, apoi fă o plimbare plăcută până la poalele Acropolei din Atena, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, o citadelă antică și unul dintre cele mai reprezentative situri arheologice din lume.

 

Îndreaptă-te spre versantul de sud al acropolei, pentru a evita aglomerația, apoi plătește biletul de acces  și intră pentru a vedea multitudinea de comori antice care te așteaptă. Pe drum, vizitează Teatrul lui Dionysos, un amfiteatru din secolul al V-lea, adesea citat ca locul de naștere al artelor performative. Află despre istoria lui de la ghidul tău și imaginează-ți-l plin de mulțimi. Te oprești, de asemenea, la Templul lui Dionysos, un sanctuar dedicat divinității grecești a vinului și fertilității, care era, de asemenea, și zeul protector al artelor. 

 

În interiorul acropolei, admiră atracții importante, ca propileele (Propylaea), Erehteionul, Templul Atenei și Partenonul, un fost templu dedicat zeiței Atena. Fă o pauză pentru a face poze acestor ruine fascinante și află totul despre istoria și importanța lor de la ghidul tău.

 

Când ajungi în vârful dealului sacru, admiră panoramele superbe ale Atenei. Află detalii despre descoperirile arheologice și înțelege și mai mult ruinele citadelei. Află, de asemenea, și despre monumentele înconjurătoare, cum ar fi Dealul lui Marte (Areopagul din Atena), Odeonul lui Herodes Atticus și Agora Antică, în trecut inima vechii Atene.

 

Continuă spre Muzeul Acropolei, care este considerat unul dintre cele cinci muzee de top din lume. Urmează-ți ghidul într-un tur al atracțiilor sale, care includ colecții impresionante de statui și relicve, precum și Galeria Versanților Acropolei, unde podelele de sticlă dezvăluie siturile săpăturilor arheologice.

 

După aproximativ o oră și jumătate, turul tău se încheie în interiorul muzeului, lăsându-te liber pentru a-l explora în continuare așa cum dorești.

 

Vezi și alte experiențe din Atena

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.