Acasa Travel Moods Explorare Excursie în Namibia, locul dintre dune cu o istorie de milenii

Travel Mood Explorare

Excursie în Namibia, locul dintre dune cu o istorie de milenii

Pornește alături de National Geographic într-o uluitoare excursie în Namibia, țara în care dunele se înalță semețe spre cer și unde istoria Africii ți se derulează în față.

O excursie în Namibia, țara din sud-vestul Africii în care dunele din deșertul Namib sunt înalte ca munții și unde litoralul strălucitor se întinde între Oceanul Atlantic și deșert pe o lungime de aproape 1.500 de kilometri, este sinonimă cu explorarea unei frumuseți naturale desăvârșite, cum în puține locuri din lume poți să întâlnești.

Absoarbe farmecul acestei destinații magice într-un circuit derulat în parteneriat cu National Geographic și descoperă o lume nouă și interesantă, în interiorul și dincolo de cea mai veche întindere de nisip din lume.

Ziua 1: Windhoek, capitala și cel mai mare oraș din Namibia

Excursia ta începe în capitala statului, Windhoek, unde te cazezi și îți întâlnești ghidul, după zborul lung pe care l-ai efectuat, dar care merită tot efortul.

Ai timp pentru o scurtă explorare a orașului care vorbește, prin arhitectura sa, despre trecutul său colonial complicat, înainte de a primi ultimele detalii ale turului.

Ziua 2: Din Windhoek spre Sesriem, o mică așezare din deșertul Namib 

După micul dejun, te așteaptă o călătorie fascinantă spre Sesriem, poarta de intrare în Namib-Naukluft National Park (Parcul Național Namib-Naukluft). Străbate întinderile nesfârșite ale deșertului Namib din această zonă și bucură-te de peisajul uimitor format din dune roșii și portocalii dramatice, care ascund o faună sălbatică diversă.

Știi că te apropii de Sesriem din momentul în care începi să vezi primele forme ale munților Naukluft. La sosire, instalează-te în cabana care te așteaptă, relaxează-te la piscină și pierde-te în culorile unui apus desăvârșit.

Ziua 3: Sesriem, locul de unde pornește aventura în Parcul Național Namib-Naukluft

Într-o excursie în Namibia, deșertul Namib, de la care țara însăși își trage numele, este o atracție în sine. Pornește într-o excursie în interiorul parcului național pentru a-i explora frumusețea ascunsă în această zonă și descoperă albiile lacurilor secate de la Sossusvlei și Deadvlei, înconjurate de impresionante dune roșii înalte.

Sossusvlei este atât de faimos încât este considerat locul ce oferă cele mai impresionate priveliști deșertice din Africa. Desigur, vizitezi și superbul canion Sesriem, săpat în timp de apele râului Tsauchab, care curg prin el odată la fiecare cinci-zece ani.

Ziua 4: Sesriem/Swakopmund

Astăzi străbați din nou uriașul deșert, în călătoria spre Swakopmund, oraș-port la Oceanul Atlantic și frumoasă stațiune balneoclimaterică. Pe drum, faci o pauză în orașul Solitaire, înainte de a porni spre regiunea rurală, unde afli de la un localnic despre viața dusă de populația Bushmen din această zonă.

Nu-ți scapă din vedere nici animalele care au reușit să se adpateze la condițiile rigide ale vieții de aici, înainte de a ajunge în Swakopmund.

Ziua 5: Swakopmund

Îți continui incredibila excursie în Namibia pe coasta Atlanticului, în istoricul oraș Swakopmund, în care ai la dispoziție toată dimineața pentru a-l explora pe cont propriu și pentru a admira arhitectura colonială germană. După ce ai absorbit acest amestec cultural african și german, explorând străzile, cafenelele și muzeele, pornește într-un tur organizat în parteneriat cu National Geographic, care te duce în Mondesa, o suburbie a orașului Swakopmund, unde te așteaptă o plimbare alături de un ghid local.

Află despre oameni și despre istoria locului, vizitează o piață locală, pentru a descoperi ingrediente și mâncăruri tradiționale, apoi treci pe la un magazin de artizanat și ia masa la un restaurant deținut de o familie.

Cât timp te afli în Swakopmund, ai la dispoziție o mulțime de activități opționale dintre care să alegi. Te poți aventura printre dunele din deșert într-un tur cu un ATV, poți să faci sandboarding în deșertul Namib sau să sari cu parașuta, alături de un instructor expert. Sau mergi într-un zbor pitoresc cu avionul deasupra Forbidden Coast, spre Conception Bay, în care survolezi deșertul și bazinul râului Kuiseb și admiri colonii de foci și de păsări flamingo.

Sau alege un alt zbor, peste Skeleton Coast, în care poți vedea cei mai înalți munți din Namibia, din regiunea Damaraland, formațiunile impresionante de roci Spitzkoppe și una dintre cele mai mari colonii de foci din lume, deasupra coastei de nord.

Ziua 6: Swakopmund/Palmwag

Lasă în urmă portul Swakopmund și îndreaptă-te spre Twyfelfontein, unde se află faimosul sit antic de petroglife inclus în patrimoniul mondial UNESCO, ce dezvăluie peste 2.500 de desene și picturi sculptate în rocă, cu o vechime între 2000 și 5000 de ani. Fă un tur ghidat al acestui loc faimos și admiră operele preistorice făcute în perioada timpurie a Epocii de Piatră.

Deși originea lor este încă neclară, cel mai probabil aceste lucrări care înfățișează scene de vânătoare sunt realizate de artiști boșimani sau Nama acum aproape 5.000 de ani. De altfel, se crede că situl reprezintă cea mai mare concentrare de petroglife boșimane din Africa. La finalul zilei ajungi la rezervația naturală Palmwag, din nord-vestul regiunii Damaraland.

Ziua 7: Palmwag/Etosha National Park

Înainte de a ajunge la Etosha National Park (Parcul Național Etosha), cel mai mare sanctuar al faunei sălbatice din Namibia, vizitează Petrified Forest (Pădurea Pietrificată), un monument național uluitor, descoperit în anii 1940 de către fermierii locali și care constă dintr-o pădure bizară de trunchiuri de copaci fosilizați, cu o vechime de aproximativ 280 de milioane de ani.

 

Ziua 8: Etosha National Park

O excursie în Namibia se înscrie printre puținele ocazii de a ajunge în cele mai bune locuri din sudul Africii în care poți vedea o faună sălbatică incredibilă, dincolo de deșertul Namib. În rândul acestor destinații de elită se află Etosha National Park, ce abundă în feline mari (lei, leoparzi), elefanți, rinoceri negri - o specie pe cale de dispariție, girafe și păsări (peste 340 de specii, printre care struți și flamingo), într-un peisaj contrastant, format din pășuni și vegetație diversă, ochiuri de apă naturale, copaci și o imensă albie a unui lac secat, ce se întinde pe o suprfață de 4.731 de km².

În acest sanctuar protejat te așteaptă două aventuri de safari, una dimineața și una seara, pentru a explora parcul și a vedea incredibilele animale sălbatice în mediul lor natural.

Ziua 9: Etosha National Park/Windhoek

Pe drumul de întoarcere spre capitala Windhoek îți petreci o zi specială, fiindcă vizitezi Cheetah Conservation Fund, un centru înființat de Dr. Laurie Marker, a cărei muncă de cercetare a fost susținută cu fonduri de către National Geographic. Importanța proiectelor derulate aici, dedicate salvării gheparzilor în sălbăticie, face din organizație una dintre cele mai importante din lume în acest domeniu.

Împreună cu cercetătorii centrului, bucură-te de o călătorie pentru a vedea de aproape superbii gheparzi și află informații despre proiectele aflate în derulare. După prânzul pe care îl iei pe o verandă cu vedere spre magnificul platou Waterberg, îți continui drumul spre Windhoek.

Ziua 10: Windhoek

Astăzi îți închei extraordinara excursie în Namibia și părăsești această țară africană extraordinară cu gândul la deșertul Namib, cu dunele sale nesfârșite, și la întreaga frumusețe pe care ai explorat-o.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.