Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Degustă preparate regionale și vinuri locale delicioase într-un tur gastronomic în Nisa

Degustă preparate regionale și vinuri locale delicioase într-un tur gastronomic în Nisa

152 Reviews

Nisa / Franta

Durată: 3 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 65

Scurtă descriere:

Bucură-te de aromele din Provence într-un tur culinar în Nisa! Explorează orașul vechi sau Vieux Nice cu un ghid gastronom și savurează până la 20 de degustări din preparate regionale, inclusiv vin franțuzesc produs local. Vizitează cele mai bune piețe și magazine de delicatese și specialități culinare din oraș și află despre felul în care localnicii fac cumpărături și își pregătesc mesele zilnic. Bucură-te de influența italiană asupra gastronomiei provensale și învață cum să faci salata autentică Niçoise, pe care poți să o replici acasă. Mărimea grupului este limitată la 10 persoane, pentru o experiență personalizată.

Repere:

  • Tur culinar de trei ore și jumătate în Nisa, alături de un ghid expert local;
  • Plimbă-te prin Vieux Nice, vizitând magazine cu preparate culinare și delicatese;
  • Află secretul preparării salatei autentice Niçoise;
  • Vizitează piața de flori Cours Saleya și Castelul din Nisa;
  • Degustă până la 20 de specialități regionale diferite, vin provensal și ulei de măsline;
  • Tur în grup mic, limitat la 10 persoane, ce asigură o experiență mult mai personalizată.

La ce să te aștepți:

Gastronomia din Provence se mândrește cu o combinație unică de arome, îmbinând complexitatea bogată a mâncărurilor franțuzești cu simplitatea rustică împrumutată din vecina Italie. Cu nenumărate restaurante și magazine, Nisa este plină de aceste arome autentice, dacă știi unde să cauți. Fă-ți drum spre inima orașului vechi, cunoscut ca Vieux Nice, pentru a-ți întâlni ghidul local pasionat de mâncare. Află despre istoria zonei și despre influența italiană în timp ce te plimbi pe alei înguste și treci de cafenele fermecătoare.

De-a lungul drumului, oprește-te într-o varietate de piețe locale și magazine cu specialități culinare, alese pentru varietatea și autenticitatea lor. Degustă preparate din gastronomia provensală, cum ar fi tarta cu ceapă pissaladière, legume umplute numite petits farcis și un sandviș cu salată Niçoise, într-o pain de campagne proaspăt coaptă. Gustă brânzeturi, ulei de măsline și vinuri produse local, precum și o bomboană de migdale dulci, cunoscută sub numele de calisson. În total, te poți aștepta să savurezi în jur de 20 de preparate culinare diferite. În timpul degustărilor, discută cu ghidul și cu proprietarii de magazine, pentru a învăța cum să încorporezi aromele locale în mâncarea gătită de tine acasă.

Între felurile de mâncare delicioase, vizitează alte atracții ce includ o biserică în stil baroc, colorata piață de flori Cours Saleya și Castelul din Nisa, pentru priveliști fantastice asupra mării și orașului. După aproximativ trei ore și jumătate în care te plimbi, ciugulești și sorbi, ia-ți rămas bun de la ghidul tău în apropiere de Place Rossetti din Nisa.

Vezi și alte experiențe din Nisa

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.