Acasa Travel Moods Activ Costa del Sol: top 10 grădini zoologice, parcuri & acvarii

Travel Mood Activ

Costa del Sol: top 10 grădini zoologice, parcuri & acvarii

Costa del Sol este o destinație ce nu poate fi niciodată plictisitoare dacă alegeți o vacanță în Spania cu familia, mai ales dacă sunteți iubitori de animale.

Provincia Malaga oferă multe locuri în care puteți fi aproape de animale, de la grădini zoologice, parcuri cu animale și acvarii spectaculoase, până la expoziții de păsări prădătoare. Cu siguranță, orice ați alege, copiii sunt cei mai câștigați.

Oferiți-le bucuria de a admira animalele îndrăgite și de a trăi clipe de neuitat în vacanța din Costa del Sol, în timp ce descoperiți împreună lumea animalelor și locurile care le oferă adăpost și protecție.

1.  BioParc Zoo, Fuengirola

Pătrundeți în această grădină zoologică superbă și admirați animalele în habitatele lor naturale, recreate aici din dragoste și cu respect pentru mediu, dar și din angajamentul de a conserva speciile pe cale de dispariție.

Luați bilete de intrare  și descoperiți familii întregi de lemuri, tigri, gorile, broaște țestoase ajunse la vârste venerabile, de peste 100 de ani, și multe altele.

2.  Crocodile Park, Torremolinos

Peste două sute de crocodili de toate dimensiunile și de toate vârstele vă așteaptă în Crocodile Park, de la puii pe care cei mici îi pot lua în brațe, până la crocodili imenși, de peste 600 de kilograme, ce pot fi admirați în siguranță, de la distanță. Vă puteți bucura și de demonstrații live impresionante, ținute de îngrijitorii pricepuți.

3. Jardin de las Aguilas, Benalmadena

„Grădina vulturilor“ este un loc în care trebuie să ajungeți neapărat în vacanța din Spania cu familia. Luați telecabina spre vârful muntelui Calamorro, unde descoperiți peste 160 de specii diferite de păsări de pradă, într-un peisaj natural ce vă taie respirația.

Urmăriți și spectacolul impresionant oferit de acvilele de munte, special antrenate în acest sens, spre bucuria copiilor.

pin icon

Citește și alte articole despre Costa del Sol

4. Mariposario de Benalmadena sau parcul fluturilor

Un paradis tropical de plante, flori exotice și cascade vă așteaptă în parcul fluturilor, unde pot fi admirați peste 1.500 de fluturi superbi, din peste 150 de specii provenite din toată lumea, ce zboară liberi într-un teritoriu de poveste.

Aici puteți observa cum se nasc și cum se reproduc aceste insecte fascinante, care vă cuceresc cu frumusețea lor delicată.

5. Sea Life Aquarium, Benalmadena

Pătrundeți în impresionanta lume marină la acvariul din Benalmadena, pentru o experiență de o frumusețe greu de descris, în vacanța pe Costa del Sol cu familia. Cu mic, cu mare, descoperiți o gamă variată de specii marine, de la meduze și pești tropicali, până la pisici de mare, caracatițe și rechini înfricoșători.

6. Selwo Marina Delfinarium, Benalmadena

Un mic parc acvatic, singurul de acest fel din Andaluzia, găzduiește delfinariul, una dintre principalele atracții de pe Costa del Sol, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Urmăriți spectacolele oferite de delfini și de leii de mare și aflați ce alte minunății ascunde acest parc fascinant din Benalmadena.

7. Parque de la Paloma, Benalmadena

Parcul Paloma este unul dintre cele mai spectaculoase și mai mari parcuri de pe Costa del Sol, unde vă puteți relaxa împreună cu familia în vacanța din Spania.

Întinderi mari de zone înverzite adăpostesc câteva specii de animale sălbatice, cum ar fi iepurii, păunii, caprele, păsările emu sau măgarii, ce pot fi zărite în timp ce vă plimbați pe aleile parcului sau în prejma lacului artificial, spre încântarea copiilor.

8. Lobo Park sau parcul lupilor

Lobo Park este o rezervație ce recreează habitatul natural al lupilor, nu departe de Antequera. Aventurați-vă în acest parc tematic și descoperiți diferitele specii de lupi ce trăiesc aici, de la cele europene, până la cele arctice.

Mai mult, puteți lua lecții de călărie, în timp ce copiii învăță cum să hrănească animalele de curte la ferma special amenajată în parc.

9. El Refugio del Burrito

Vizitați El Refugio del Burrito, un adăpost pentru măgari situat în Fuente de Piedra, lângă Antequera. Această fermă tradițională spaniolă, transformată în adăpost pentru măgari, este deținută de o fundație care îngrijește blândele animale de povară. Aici le puteți aflați poveștile și observa felul în care sunt îngrijiți. Cu siguranță, copiii îi vor îndrăgi numaidecât.

10. Laguna de Fuente de Piedra

Din vacanța din Spania nu poate lipsi o vizită la rezervația naturală din Fuente de Piedra , una dintre cele mai mari din Europa, unde poate fi văzută o imensă colonie de flamingo, pe cel mai mare lac din Andaluzia.

Frumoasele păsări pot fi observate din puncte special amenajate, pentru a nu interfera cu mediul lor natural.

Pentru mai multe detalii despre toate aceste atracții & activități vă recomandăm să accesați zona de Informații Utile - Costa del Sol.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.