Acasa Travel Moods Explorare Un circuit în Cuba, splendoarea colorată din Caraibe

Travel Mood Explorare

Un circuit în Cuba, splendoarea colorată din Caraibe

Un circuit în Cuba îți dezvăluie o lume colorată și plină de farmec, cu străzi pietruite, localnici prietenoși, clădiri coloniale splendide și o istorie care se scrie încă în fiecare zi. Explorează o țară plină de secrete prețioase și descoperă tot ce are de oferit acest loc de basm.

Despre această țară s-au făcut filme și s-au scris cărți, fotografii o caută și turiștii o visează, așa încât un circuit în Cuba, pentru o săptămână de aventură, te provoacă să descoperi istoria, cultura și frumusețea naturală a uneia dintre cele mai contradictorii țări din câte există.

Admiră frumusețea arhitecturală desuetă a acestui colț de lume, în Havana sau Vinales, urcă în munții maiestuoși din Soroa, relaxează-te pe Playa Ancon, bucură-te de celebrele clișee, de la salsa la trabucuri, dar descoperă și ce e încă ascuns – toate acele locuri și lucruri pe care doar localnicii le știu.

Ziua 1: Descoperă Havana

Ajungi în Havana la debutul acestui circuit în Cuba ce se va dovedi fabulos, așa că nu trebuie decât să îți șoptești „Bienvenido a Cuba!“ și să te bucuri de transferul gratuit către hotelul la care te cazezi (pentru aceasta trebuie să îți anunți agentul despre detaliile zborului cu cel puțin două săptămâni înainte). Pe drum ai timp să sorbi din priviri un mic preview la ceea ce va constitui excursia ta, iar odată ajuns la hotel ai parte de o mică întâlnire organizatorică informală, urmată, în mod normal, de o cină de grup opțională.

Dacă ai deja alte planuri și știi că sunt atât de multe de explorat în Havana, poți să optezi pentru una dintre activitățile care îți stau la dispoziție – un concert Buena Vista Social Club, o vizită la o fabrică de trabucuri cubaneze, un joc de baseball sau un tur pe urmele celebrului aventurier și scriitor Ernest Hemingway.

Dacă ai timp, nu rata ceremonia focurilor de tun de la fortăreața de secol XVIII La Cabana, care se înalță pe deal la intrarea în port, sau o excursie la Castelul Morro, din vecinătate, ce păzește Havana încă din 1589, când a fost ridicat pentru prima oară.

Ziua 2: Soroa – Vinales

Dacă nu ai apucat încă să te acomodezi cu Havana, ai ocazia să o faci. Prima parte a zilei ești însoțit de un ghid local care te conduce către catedrală, grandioasa biserică romano-catolică construită în stil baroc în mijlocul orașului vechi, și apoi spre Plaza de Armas, construită încă din 1520, odată cu orașul. Explorează și basilica mănăstirii dedicată Sfântului Francisc, Plaza Vieja și istoricul parc central, popular atât printre turiști, cât și printre localnici. De asemenea, ai asigurată intrarea în Camera Obscura, device-ul optic ingenios situat într-un turn de 35 de metri înălțime în colțul de nord-est al pieței vechi, de unde privești panorama întregului oraș.

Mai târziu pornești spre Soroa, o zonă naturală superbă la doar 8 kilometri depărtare, în Sierra del Rosario, unde te oprești pentru prânz și pentru a vizita grădina de orhidee celebre deja, și unde poți să și urci până la cascadă.

Călătoria continuă către Vinales, locul unde te așteaptă cele mai pitorești peisaje pe care ai să le vezi în acest circuit în Cuba, și unde ai parte de o scurtă plimbare de orientare.

Ziua 3: O zi în Vinales

În simpaticul Vinales te amesteci, de-a dreptul, cu locuitorii de aici, foarte sociabili, și participi la o plimbare printre ferme și recolte. Tutunul cultivat în zonă este folosit pentru unele dintre cele mai fine (și mai scumpe) trabucuri din lume, dar luxul lor se află în contrast cu viața simplă a fermierilor, despre care afli câteva lucruri. Cum ar fi că sătenii adoră să bea rom și să danseze – de aceea nu ar trebui să refuzi invitația de a participa la o lecție informală de salsa.

Altfel, poți să îți faci singur programul, fie că alegi să vizitezi peșterile Santo Tomas, Palenque sau Cueva del Indio, să asculți muzică live sau să închiriezi o bicicletă pentru o zi.

pin icon

Citește și alte articole despre Cuba

Ziua 4: Bay of Pigs – Cienfuegos

Cea de-a patra zi din acest circuit în Cuba este dedicată călătoriei spre Cienfuegos, dar pe drum te oprești la Bay of Pigs, celebrul Golf al Porcilor unde a avut loc tentativa de invazie pusă la cale de CIA, despre care afli mai multe la muzeul Giron. Apoi ajungi chiar în golf, unde poți înota sau poți admira împrejurimile.

Continui spre Cienfuegos, orașul aflat mereu în plin soare, cu litoralul său și cu străzile relaxate și clădirile superbe. Oprește-te să vizitezi Palacio de Valle, construit în 1917 de Acisclo del Valle Blanco ca să se asemene unui kasbah marocan, care este astăzi un restaurant cu o terasă pe care îți vei dori să zăbovești la o cafea cubaneză neagră și dulce.

Ziua 5: Spre Trinidad

Acest spectaculos circuit în Cuba continuă cu o scurtă călătorie spre Trinidad, orașul fondat la 1500 care e, de multă vreme, împreună cu zona din jur, parte din patrimoniul UNESCO, unde ai parte de o plimbare ghidată ca să te obișnuiești cu locurile.

Una dintre destinațiile de top ale Cubei, Trinidad are o arhitectură colonială superbă, iar localnicii care fumează la colț de stradă, străduțele pietruite și mașinile vechi ce străbat orașul te fac să simți că ai ajuns, în cele din urmă, în inima țării la care visai.

Totul este pitoresc și merită explorat, văzut și fotografiat în Trinidad, iar azi ai ocazia să explorezi și credințele unice din regiune, într-o vizită la un preot Santeria – adică o confesiune religioasă ce idolatrizează toți sfinții.

Ziua 6: Timp liber în Trinidad

O zi liberă în Trinidad îți oferă timp suficient ca să te bucuri de savorile locale. Poți să vizitezi vechile biserici în stil spaniol, poți să mergi către Valle de los Ingenios, unde se află întinsele plantații de trestie de zahăr, poți să mergi către mare, la Playa Ancon, și să te bucuri de soare pe suprafețele neîntinate de nisip alb, poți chiar să faci scufundări.

Sau, dacă preferi uscatul, poți să închiriezi o bicicletă, sau poți să alegi să urci în Sierra del Escambray. Nu ignora nici opțiunea unui spectacol folcloric cu muzică și dansuri, pentru că te va fascina mixul cultural african, francez și spaniol care și-a lăsat influențele aici.

Lecțiile de salsa sau cele pentru diverse instrumente muzicale, o excursie cu catamaranul de la Cayo Blanco, un masaj relaxant sau o plimbare cu trenul sunt alte feluri în care te poți bucura de ziua liberă.

Ziua 7: Santa Clara – Havana

Circuitul în Cuba se apropie de sfârșit, așa că te îndrepți spre Havana, nu înainte de a te opri în Santa Clara, ca să vizitezi mausoleul dedicat lui Che Guevara, una dintre figurile emblematice ale istoriei cubaneze. Moștenirea dificilă a revoluționarului este clar explicată în muzeul dedicat, unde se găsesc scrisori, arme și tot felul de obiecte care au aparținut legendarului lider.

Ultima seară pe care o petreci în Havana sosește curând, căci sosești aici și te oprești în Piața Revoluției, pentru o plimbare și o vizită la Hotel Nacional, edificiul care face parte din istoria Havanei, pentru că a văzut, de-a lungul existenței sale, revoluții, lovituri de stat, întâlniri mafiote și o mulțime de personalități, de la Winston Churchill la Frank Sinatra, și de la Jean Paul Sartre la Marlon Brando. Îți închei călătoria în Cuba în cel mai festiv mod și te pregătești, apoi, să îți iei la revedere.

Ziua 8: Adios, Havana!

Călătoria ta se încheie astăzi, așa că nu îți rămâne decât să îți faci, deja, planuri să te reîntorci aici, în locul care a fascinat scriitori, militanți, capete încoronate și întregul Hollywood.

Poți rezerva chiar acum acest circuit în Cuba organizat de Intreprid Travel și poți găsi cele mai ieftine zboruri către Havana foarte ușor.

Iar dacă ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe, te invităm să descoperi și alte idei din colecția „Explorează și descoperă“  – o colecție unică de circuite organizate în întreaga lume de companii internaționale de prestigiu!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.