Acasa Travel Moods Explorare Circuit în Columbia: între natură, istorie colonială și cafea

Travel Mood Explorare

Circuit în Columbia: între natură, istorie colonială și cafea

Descoperă, într-un circuit în Columbia, o țară încă neînțeleasă. Admiră-i arhitectura colonială, minunează-te în fața unei naturi spectaculoase și încununează experiența cu savuroasa cafea care crește aici.

Un circuit în Columbia te îndeamnă să descoperi un ținut al arborilor de cafea adăpostit între văile și dealurile verzi, să explorezi orașe mici și mari, fiecare cu o atmosferă aparte, să îți redefinești bucuria aventurii și să însoțești fiecare experiență cu relaxarea și spiritul bonom ce îi definesc pe localnici.

Ziua 1: Bogota, frumusețea dintre munți

Simte încă de la început vibrațiile impresionantului circuit în Columbia, fiindcă aventura începe chiar în inima țării, unde descoperi capitala Bogota, ce pulsează de la o altitudine de 2.640 de metri, în partea de est a Anzilor columbieni. După ce ajungi la hotel, unde ai o scurtă întâlnire cu ghidul, de la care afli ultimele detalii legate de tur, nimeni nu te oprește să te avânți în istoricul oraș, unde farmecul colonial răzbate prin ritmurile moderne ale vieții.

Poți porni din La Candelaria, centrul istoric și cultural al citadelei, în care străzile pietruite sunt înțesate de muzee, biserici vechi, cafenele și restaurante ce sălășluiesc în clădiri coloniale cu o vechime de sute de ani, care amintesc de vremurile dominației spaniole. Vizitează Museo Nacional sau Museo del Oro (muzeul aurului), sau ia telecabina spre vârful muntelui Montserrate, pentru a vedea orașul de la înălțime, din locul în care domină o frumoasă biserică de secol XVII.

Ziua 2: Salento, prima oprire în regiunea cafelei din Columbia

Ai toată dimineața la dispoziție să explorezi așa cum vrei vibranta capitală, să te lași încă o dată purtat în ritmurile ce o definesc, fiindcă în jurul prânzului te așteaptă un scurt zbor spre orașul Armenia, capitala departamentului Quindio din vestita regiune a cafelei, pentru a ajunge în micul și liniștitul oraș Salento, situat aproape de valea Cocora.

Nu-ți rămâne decât să descoperi arhitectura locală, o atracție turistică majoră într-un circuit în Columbia, și să guști din preparatele tradiționale, printre care păstrăvul proaspăt servit cu un sos de brânză usturoiat este vedeta. Pentru amuzament, poți încerca să joci tejo, un sport tradițional în Columbia, la o sală de profil.

Ziua 3: Coffee Estancia - Viața la fermă, pe o plantație de cafea

Valea Cocora, magnifică în frumusețea ei, te așteaptă să o descoperi așa cum se cuvine. O călătorie cu jeep-ul te aduce în acest ținut de vis, în care palmierii de ceară (palma de cera), cei mai înalți din lume, se ridică indiferenți spre cer. Pierde-te în peisajele ce stârnesc admirația și urcă, dacă vrei, pe un traseu de cinci ore, spre rezervația Acaime, pentru încă și mai multă frumusețe naturală, în care păsările colibri se simt la ele acasă.

După ce te întorci în oraș, te așteaptă o călătorie în inima regiunii cafelei din Columbia (Eje Cafetero), unde te cazezi, preț de două nopți, la o fermă tradițională pe o plantație de cafea, pentru a învăța totul despre cea mai bună cafea din lume.

Ziua 4: Coffee Estancia – Viața la fermă, pe o plantație de cafea

Te afli în țara celei mai apreciate cafele din lume, chiar în ținutul în care clima tropicală și solul vulcanic conlucrează pentru a oferi condițiile perfecte pentru producția de cafea.

Doar aici ai șansa să descoperi ritmurile vieții la o fermă tradițională, să explorezi o plantație de cafea, să afli despre felul în care se cultivă arborii de cafea, despre cum sunt culese boabele și să vezi cu ochii tăi tot procesul de producție, de la uscare și prăjire și până la măcinarea și prepararea diferitelor tipuri de cafea, ca mai apoi să guști din fiecare și să-ți lași simțurile să facă diferența între aromele intense, ce te aduc la extaz.

Ziua 5: Medellin, orașul lui Pablo Escobar

Astăzi lași în urmă ținuturile cafelei și-ți continui aventura în ineditul circuit în Columbia cu un drum de șase ore, cu autobuzul, spre orașul Medellin, care s-a scuturat de reputația proastă pe care o dobândise în anii ’80 și ’90, când era considerat unul dintre cele mai periculoase orașe din lume, grație cartelului de droguri al lui Pablo Escobar, ce-și desfășura operațiunile aici.

După ce ajungi, lasă-te călăuzit într-un tur de recunoaștere de ghidul care te însoțește și explorează frumusețea urbei. Mostrele de arhitectură, parcurile și unele dintre cele mai bune muzee fac din al doilea cel mai mare oraș din Columbia un loc încântător, care promite multe.

Ziua 6: Medellin – culori și gusturi locale

Pierde-te în culorile locale în primele ore ale dimineții și urmează-ți ghidul într-o piață celebră din oraș, Plaza Minorista, ce impresionează nu doar prin mărimea ei, ci și prin abundența de produse proaspete, fiindcă aici găsești orice, de la flori, fructe exotice, legume și tot felul de plante, și până la carne și pește.

După prânz, o călătorie cu telecabina spre orașul de munte Santa Elena îți oferă o panoramă incredibilă asupra orașului Medellin, ce e înlocuită treptat cu priveliștile văilor și pădurilor dintre munți, în timp ce urci și tot urci. În Santa Elena ai ocazia să vezi aranjamente florale extravagante (silletas), un fel de carte de identitate a orașului. La întoarcere, bucură-te de viața de noapte din Medellin și petrece momente dansante într-unul dintre barurile de salsa, renumite în Columbia.

Ziua 7: În Medellin, sau mai departe

Lipsa unui program prestabilit îți dă ocazia să-ți planifici ziua așa cum vrei și să explorezi din nou orașul, să vizitezi Museo de Antioquia sau Museo de Arte Moderno, să mergi într-un tur opțional pe urmele lui Pablo Escobar sau să faci o excursie de o zi spre Santa Fe de Antioquia, un frumos oraș de secol XVI, a cărui atmosferă colonială te învăluie în timp ce înaintezi pe străzile înguste spre piața centrală, plină de obiective fermecătoare.

Ziua 8: Cartagena, orașul-port de pe coasta Caraibilor

Te desparți de Medellin și, după un zbor cu avionul, nu mai mult de o oră, ajungi în Cartagena, orașul-port de pe coasta de nord a Columbiei, din regiunea mării Caraibilor, a cărui importanță strategică era de necontestat în timpul imperiului spaniol.

Lunga istorie a orașului fondat în anul 1533 a lăsat în urmă semne vizibile de o frumusețe aparte, fie că vorbim despre biserici, mănăstiri, clădiri coloniale sau piețe ce pot fi admirate în special în vechiul oraș fortificat, inclus în patrimoniul UNESCO alături de impresionanta fortăreață. Ai ocazia să vizitezi castelul San Felipe de Barajas, cea mai mare fortăreață din Cartagena, să mergi într-o excursie la Volcan de Lodo El Totumo, pentru o baie de nămol, sau la Playa Blanca, astfel încât să te bucuri de o zi de plajă pe nisipul alb spălat de marea Caraibilor.

Ziua 9: La revedere, Cartagena, la revedere, Columbia!

În ultima zi din fabulosul circuit în Columbia te poți avânta încă o dată în oraș, pentru a-ți lua rămas bun în felul tău, înainte de a lua drumul înapoi spre casă.

Rezervă acest circuit realizat de către turoperatorul internațional Intrepid  sau caută inspirație pentru un tur într-o altă destinație - în colecția Explorează și descoperă sau în colecția Aventură și adrenalină.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.