Acasa Travel Moods Aventură O noapte memorabilă în Marea Barieră de Corali

Travel Mood Aventură

O noapte memorabilă în Marea Barieră de Corali

Marea Barieră de Corali este cel mai mare organism viu al lumii, un conglomerat natural atât de magnific încât poate fi zărit și din spațiu. Iar acum poți să îți petreci o noapte în mijlocul acestui fenomen uluitor!

Marea Barieră de Corali, adică cel mai mare sistem de corali din lume, format de-a lungul multor ani din aproape trei mii de recifuri, se întinde de-a lungul coastei Australiei pe parcursul a peste 2300 km și este gazda unui foarte mare număr de ecosisteme, de o biodiversitate incredibilă.

Atât de impresionant este locul acesta format din corali încât CNN l-a inclus în cele șapte minuni naturale ale lumii. Reciful gigant este o fantezie pentru călătorii înveterați, un vis pentru cercetători, un paradis miraculos pentru turiști și o mândrie pentru indigeni. Iar o vizită aici îți va arăta de ce.

Trebuie să știi, înainte de a ajunge la Marea Barieră de Corali, că o mare parte a ei este protejată, astfel încât impactul acțiunilor umane să fie limitat – turismul și pescuitul sunt strict legiferate, iar toate poveștile pe care le-ai auzit în ultimii ani despre albirea coralilor sunt adevărate.

Creșterea temperaturii oceanului, oricât de mică, afectează grav uriașa structură spectaculoasă și întreaga viață marină pe care aceasta o susține. De aceea ar trebui să îți planifici cât mai curând o vizită, ca să observi în toată splendoarea acest monument ce aparține aborigenilor și oamenilor de pe insule din cele mai vechi timpuri, jucând și un rol crucial în spiritualitatea lor.

Iar în mijlocul recifului se află Reef World, singurul loc din Australia unde poți dormi chiar în Marea Barieră.

Aici, pe un ponton supraetajat din ocean, în Whitsundays, poți să urmărești vietățile marine ce populează entuziaste reciful, să privești stelele care se înșiră noaptea cu miile în fața ochilor tăi uimiți, să iei lecții de scuba diving în, probabil, cel mai bun loc din lume unde se face asta și să visezi la tărâmuri încâ mai îndepărtate, dacă alegi să survolezi Reef World și împrejurimile cu elicopterul.

Experiența unei nopți la Reef World, adică Reefsleep, te poartă înspre Marea Barieră de Corali, la baza care te găzduiește vreme de două zile. De aici poți să faci snorkeling, să pornești în plimbări subacvatice, să explorezi împrejurimile, să te relaxezi și să te bucuri.

Excursia către destinația finală începe cu îmbarcarea pe catamaran de la Port of Airlie sau de pe Hamilton Island.

Nu durează mult să străbați cele 40 de mile marine care te conduc spre Reef World, un loc inovator construit anume pentru care turiștii să experimenteze optim Marea Barieră de Corali. Aici găsești o încăpere scufundată care oferă vederi netulburate spre fundul oceanului, dar și punți în plin soare, unde iei masa, dormi sau pur și simplu te relaxezi.

Dar asta doar între multele activități la care ești încurajat să iei parte, și sunt multe, de la snorkeling la scuba diving, alături de instructori profesioniști care abia așteaptă să îți arate tainele oceanului nesfârșit și ale recifului acestuia atât de celebru și de maiestuos.

Tot echipamentul necesar îți este îndemână la Reef World, iar partea bună este că nu doar te scufunzi în adâncuri ca să faci cunoștință cu multitudinea de specii marine care și-au făcut casă din Marea Barieră, ci și afli o sumedenie de povești despre ele de la ghizii pasionați. Nimic nu stă între tine și fabuloasele tale aventuri subacvatice populate de pești în nuanțe neon, deplasându-se zglobii prin valuri.

Așa încât, între un prânz, un ceai de după-amiază, o porție sănătoasă de înot deasupra coralilor colorați, o cină savurată alături de un pahar de vin sau o prezentare interesantă a experților în viața recifului, știi că ai petrecut o zi de neuitat.

Desigur, îți stă la dispoziție și experiența supremă, dacă îți dorești să vizualizezi Marea Barieră din toate unghiurile – un zbor cu elicopterul care îți dezvăluie nesfârșita întindere albastră, coralii și pontonul ce îți servește drept bază.

După atâtea aventuri și istorii, noaptea coboară repede în ocean, și la fel de repede vine și ora de culcare. Dormi sau privești spre cerul plin de stele de sub un baldachin așezat chiar pe punte – insectele nu ajung atât de departe deasupra apei, așa că nu te va surprinde că îți vei dori să renunți chiar și la acest acoperiș tradițional sumar.

Iar noaptea, pe mare, ai să vezi că, chiar dacă luminile pontonului îți arată o parte din viața marină, ai încă mai multe de văzut dacă îți îndrepți privirea în sus, spre cerul luminat de spectacolul extraordinar al stelelor.

Iar când vine dimineața, poți să iei de la capăt explorarea marină... și să te bucuri de încă o jumătate de zi petrecută în mijlocul Pacificului...

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Fii primul care află.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.