Acasa Travel Moods Aventură O vacanță în Australia ca un localnic – surfing în Bendalong

Travel Mood Aventură

O vacanță în Australia ca un localnic – surfing în Bendalong

Dacă vrei să îți petreci măcar o parte din vacanța în Australia ca un localnic, evadează pentru două zile din aglomerația urbană, fă-ți loc printre drumurile neumblate și ajungi pe coastă, acolo unde surfing-ul este rege, iar animalele sălbatice rătăcesc în voie.

În vacanță în Australia permite-ți să te minunezi în fața naturii splendide, urmărește drumurile de coastă și nu rata întâlnirile cu cele mai simpatice animale, pe care le găsești doar aici.

Pasionat de surf, în vacanță în Australia

Și nu rata nici ocazia de a merge într-o tabără de surfing în Bendalong, acolo unde poți să cucerești valurile pe plaje puțin umblate și să locuiești sub cerul plin de stele, înconjurat de grandoarea Parcului Național Conjola.

O excursie dedicată surfing-ului îți promite o experiență autentică ce te învață toate acele lucruri pe care vrei să le știi ca să începi să te lași în voia valurilor, căutându-l pe cel perfect.

Aventură în Bendalong

Excursia ta în plin soare începe din Sydney, de unde pornești în aventură. Ajungi în Bendalong, un sat superb pe coasta de sud din New South Wales, în Shoalhaven, după aproximativ trei ore, locul care te va găzdui în evadarea liniștită, dar plină de adrenalină.

Ce e special la Bendalong este faptul că are nu mai puțin de șase plaje care sunt îndreptate, fiecare, în direcții diferite, astfel că de aici poți găsi în imediata apropiere condiții excelente pentru surf, indiferent de vremea din ziua respectivă. Tabăra propriu-zisă se află pe o mică peninsulă, lângă Parcul Național Conjola, faimos pentru biodiversitatea sa spectaculoasă.

Învață arta de a face surf

Cât despre lecțiile de surfing, aici înveți tot ce trebuie, de la aptitudinile practice, la cunoștințele teoretice care nu îți strică deloc atunci când te avânți în ocean. Cele opt ore de acumulare progresivă a informațiilor îți sunt mai mult decât suficiente ca să afli multe despre cum sunt proiectate board-urile, care este poziționarea lor corectă, cum se vâslește, cum se pândește un val, cum te sincronizezi sau cum te ridici în picioare. Tehnica cea corectă și feedback-ul constructiv te vor ajuta să ajungi un guru al sportului, mai devreme decât ai crede că e posibil.

Tehnica cea corectă și feedback-ul constructiv te vor ajuta să ajungi un guru al sportului, mai devreme decât ai crede că e posibil.

pin icon

Citește și alte articole despre Bendalong

Experiențe în Bendalong

În tabăra în Bendalong de care te bucuri în vacanță în Australia, însă, nu îți petreci timpul făcând doar surfing. Ci înveți să te împrietenești cu uriașele pisici de mare, înoți cu delfinii, te cufunzi în piscine naturale din săpate în stâncă și pline cu apă cristalină, deguști stridii proaspăt culese și vânezi caracatițe. Sau, pe uscat, te adâncești în sălbăticie și întâlnești canguri prietenoși, te joci cu oposumi și admiri natura atât de plenară a Australiei.

Nu e de ignorat, în această escapadă în vacanța în Australia, nici partea culinară – asta pentru că mâncarea proaspătă în cel mai pur stil de la antipozi este delicioasă. Savurează un grătar sănătos, preparat din cele mai proaspete fructe de mare care sunt culese din apropiere, alături de salate aromate de sezon, și umple-te de energie pentru încă o sesiune de surfing.

Nu uita și că, în timpul acestui weekend dedicat surfing-ului, ai parte de instructaj de cea mai bună calitate, și că întreaga ta experiență include și transferul către Sydney, cazarea pentru cele două nopți, mesele, lecțiile, board-ul de surf și costumul, tot echipamentul de care ai nevoie atunci când campezi și pentru activitățile în natură.

Așa că lasă-te în voia valurilor și bucură-te cum se cuvine de frumusețea acestei zone atât de apreciate. Iar dacă preferi să îți organizezi de unul singur o evadare în Bendalong, o excursie pe cont propriu este mai mult decât posibilă. Din Sydney se poate ajunge aici în mai multe moduri, inclusiv cu trenul sau cu un autobuz similar celor din turul organizat.

Dar cel mai rapid și mai confortabil te deplasezi cu mașina, care îți oferă și oportunitatea de a te opri când și când pe drum ca să te bucuri de peisaj. Iar, odată ajuns, variantele de cazare sunt destule, fie că sunt pe plajă sau nu.

Îți mai dorești și alte idei de evadare? Suntem convinși că vei găsi inspirație răsfoind intreaga colecție și îți dorim lectură plăcută! 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.