Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Participă la o lecție de gătit într-o tavernă din Atena, în care înveți să faci preparate tradiționale grecești

Participă la o lecție de gătit într-o tavernă din Atena, în care înveți să faci preparate tradiționale grecești

139 Reviews

Atena / Grecia

Durată: 3 ore

Furnizor:

Viator

De la 77

Scurtă descriere:

Gustă aromele locale ale Greciei în timpul acestei lecții de gătit de trei ore, în grup mic, în Atena! Având loc într-o tavernă încântătoare din oraș, cursul de gătit este ținut de un chef pasionat și experimentat, care face o demostrație a felului în care se gătește tradițional în familiile grecești. Sub ochii atenți ai chef-ului, prepară un festin autentic grecesc și apoi ia loc pentru a bucura de preparatele culinare alături de ceilalți iubitori de mâncare.

Această lecție de gătit este limitată la 14 persoane, pentru a asigura o atmosferă intimă, în care înveți totul despre gastronomia grecească.

Repere:

  • Toate taxele sunt incluse;
  • Experiență adecvată pentru familii;
  • Confirmare imediată a rezervării;
  • Sunt disponibile și variante vegetariene.

La ce să te aștepți:

Bazată pe mâncărurile colorate, ce folosesc ingrediente atât de pe uscat, cât și din mare, bucătăria grecească este exemplul perfect al gastronomiei mediteraneene. În timpul acestei lecții de gătit, plonjează direct în universul culinar grecesc și învață secretele tocanelor ce-ți merg la inimă, ale fructelor de mare proaspete și aromelor clasice, cum ar fi cele de lămâie, scorțișoară și oregano.

Fă-ți drum până la locul de întâlnire din cartierul Monastiraki, apoi mergi împreună cu ghidul tău la o tavernă locală îndrăgită. Intră pentru a-ți întâlni chef-ul și începe-ți lecția cu un pahar de rachiu, în timp ce vorbești cu ceilalți iubitori de mâncare din grupul tău.

Cu chef-ul alături, pentru a-ți arăta cum se gătește grecește în mod tradițional, prepară o masă autentică ce constă din patru aperitive și un fel principal, folosind condimente și plante aromatice proaspete. Preparatele culinare variază la fiecare curs, însă specialitățile tipice pe care le poți face includ melitazanopitakia (plăcintă de vinete), miel copt, tzatziki și salată grecească.

La sfârșitul lecției, ia un loc alături de membrii grupului pentru a te bucura de momentul culminant al serii: savurează preparatele pe care le-ai creat cu propriile tale mâini! Relaxează-te cu un pahar de vin în timp ce vorbești cu ceilalți participanți despre bucătăria grecească și despre ceea ce ați învățat.

Vezi și alte experiențe din Atena

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.