Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Bucură-te de o degustare de ceaiuri și dulciuri grecești & învață să faci baclava într-o experiență apetisantă în Atena

Bucură-te de o degustare de ceaiuri și dulciuri grecești & învață să faci baclava într-o experiență apetisantă în Atena

Atena / Grecia

Durată: 3 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 42

Scurtă descriere:

Descoperă la ce sunt folosite multe dintre ceaiurile locale, într-o experiență privată de trei ore și jumătate de degustări de ceai. Având loc într-o casă grecească, ai ocazia să guști o varietate de dulciuri, cum ar fi ravani, bougatsa și amigdolata, și să încerci și o mulțime de ceaiuri. Suplimentar, expertul tău culinar local te învață să faci baclava, regina dulciurilor.

Repere:

  • Primește informații și ponturi de la un localnic;
  • Gustările și băuturile sunt incluse;
  • Ghid privat, pentru o experiență cât mai personalizată.

La ce să te aștepți:

Este din nou vremea ceaiului, dar nu așa cum ți-ai putea-o imagina. Grecia este o țară în care se bea ceai. Cu toate acestea, ceaiurile consumate de greci sunt diferite, în sensul că nu sunt simple băuturi. Cele mai multe ceaiuri grecești sunt făcute din plante sălbatice și sunt recunoscute pentru proprietățile lor speciale legate de sănătate. Acestea nu sunt doar ceaiuri, sunt remedii delicioase și întăritoare aromate.

 

În timpul degustării de ceaiuri, încearcă ceaiul tradițional grecesc de munte – ceaiul de oregano cretan, și ceaiul de salvie. Fiecare dintre aceste ceaiuri grecești sunt consumate în mod frecvent și sunt recunoscute pentru proprietățile lor vindecătoare. De exemplu, salvia este folosită pentru inflamațiile gâtului, stomac deranjat și dureri de cap, chiar dacă nu are gustul ca al unui medicament. Ceaiul de oregano cretan este făcut dintr-o plantă care crește doar în Creta, și despre care se spune că este afrodisiacă.

 

Gazda ta este bucuroasă să-ți ofere informații despre acestea și despre alte ceaiuri de plante, inclusiv povești despre originile și utilizarea lor. Alături de ceaiuri, bucură-te de o selecție delicioasă de dulciuri grecești, cum ar fi:

 

  • Ravani, o prăjitură din griș cu cocos și portocale;
  • Bougatsa, un foietaj cremos, cu zahăr și scorțișoară și cuișoare;
  • Amigdalota (macarons de migdale);
  • Halva, o prăjitură din griș cu scorțișoară și cuișoare;
  • Fructe grecești conservate;
  • Mini-sandvișuri cu brânzeturi locale.

 

De asemenea, ai ocazia să participi la o lecție de gătit baclava, iubitul desert internațional făcut din straturi de foietaj, miere și nuci. Gazda ta îți arată cum se prepară și te lasă să dai o mână de ajutor, pentru a învăța rețeta. Este o modalitate extraordinară de a te bucura de adevărata ospitalitate grecească și de a cunoaște mai multe despre Grecia, într-o locuință privată ateniană.

Vezi și alte experiențe din Atena

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.