Acasa Travel Moods Mixt Vacanță în Thailanda: soare și experiențe urbane

Travel Mood Mixt

Vacanță în Thailanda: soare și experiențe urbane

O vacanță în Thailanda, țara strălucitoare a contrastelor, a soarelui blând și a metropolei pulsând de viață și de spiritualitate, e o călătorie spre un loc al relaxării și al experiențelor autentice. Îți dezvăluim câteva idei pentru sejurul tău.

O vacanță în Thailanda îți aduce tot soarele din lume, revărsat acum deasupra unei destinații exotice impresionante, care te adoptă și te face să intri numaidecât într-un travel mood de relaxare absolută.

Căci frumusețea țărmurilor lungi, inundate într-o lumină aurie, sau a insulelor îmbrăcate în hainele verzi ale pădurilor tropicale, împrejmuite de albastrul apelor, îți dau sentimentul că ai ajuns în paradis.

Iar plajele ce-și întind nisipul alb și fin încolo și încoace, indiferent de zona în care întâlnesc marea de azur, te fac să uiți, pentru un timp, de templele budiste, de cultura și istoria impresionante, de satele ce se înșiră în văile munților, de un Bangkok atât de uimitor și de contrastant încât trebuie neapărat să-l vizitezi, pentru a trăi experiențe fascinante, dar pe care decizi să le lași pentru mai târziu.

Zone de plajă pentru o vacanță în Thailanda

Phuket, perla din Marea Andaman

Phuket, de altfel și cea mai mare insulă din Thailanda, strălucește ca o perlă în Marea Andaman, undeva în regiunea de sud a țării, în largul coastei de vest. Frumusețea desăvârșită a insulei, resorturile fabuloase și varietatea de experiențe pe care le oferă au transformat-o rapid într-una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Thailanda.

Deși nu-ți dă sentimentul că ești înconjurat în permanență de ape, datorită dimensiunii sale, odată ce te apropii de țărmuri, în special de cele vestice, unde se formează cele mai întinse plaje albe, marea își dezvăluie frumusețea clară. Relaxează-te pe plajele Patong, Karon sau Kata, de altfel și cele mai populare, sau bucură-te de liniștea pe care o oferă plajele ceva mai retrase, cum sunt Kamala, Surin sau Cape Panwa.

Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao - insulele din Golful Thailandei

În oricare dintre cele trei mari insule ale arhipelagului Samui din Golful Thailandei ai ajunge, fie că este vorba despre Koh Samui, Koh Phangan sau Koh Tao, te așteaptă atâta frumusețe încât vacanța în Thailanda poate să continue la nesfârșit.

Plajele magnifice străjuite de plamieri, unde relaxarea capătă valențe absolute, recifuri de corali care protejează diversitatea vieții subacvatice, o mare de culori sub o mare translucidă, pe care o descoperi în lungile sesiuni de scufundări sau de snorkelling, resorturile, bungalourile sau vilele de lux care te așteaptă cu experiențe pline de răsfăț sunt doar câteva dintre atuurile acestor insule însorite, atât de căutate în Thailanda.

Krabi, Koh Lanta

Vibe-ul exotic al provinciei Krabi te cheamă pe coastele de sud-vest ale Thailandei, unde miracolul naturii se dezvăluie în cele mai pure forme ale sale. Căci în puține locuri de pe pământ s-au adunat la un loc plaje de o frumusețe atât de dramatică, stânci care se ridică sfidătoare din mjilocul apelor de turcoaz, cascade ce acoperă cu vuietul lor liniștea tropicală a pădurilor, peșteri ascunse de ochii curioșilor, recifuri de corali și o mulțime de mici insule neatinse.

Iar dacă adaugi și peisajele răpitoare ale insulei Koh Lanta, o bijuterie a provinciei Krabi, cu cele nouă plaje ale sale, toate albe, superbe și liniștite, atunci știi că ai ajuns în locul potrivit pentru o vacanță în Thailanda în care experiențele atât de diverse și relaxarea sunt notele aceluiași parfum.

Insulele din golful Phang Nga

Pentru o vacanță în Thailanda îmbrăcată în soare, în care să te relaxezi pe cele mai prețioase plaje exotice, nu trebuie să-ți scape din vedere insulele din golful Phang Nga.

Dintre acestea, insulele Phi Phi ies în evidență cu grădinile lor de corali, un loc preferat pentru scufundări și snorkelling, dar și pentru peisajele dramatice formate de munții și de stâncile ce ies din mare.

Mai departe, insulele Koh Yao, situate la distanță egală între Phuket și Krabi, impresionează cu plajele lor ce se întind pe kilometri întregi, la fel de albe în albastrul mării, în timp ce insulele Koh Naka și Koh Maphrao din apropierea coastei de est a insulei Phuket, mai puțin cunoscute, merită oricând o vizită.

Aflat în vacanță în Thailanda, însă, nu doar plajele te tentează. Și e minunat că nu trebuie să alegi – programează-ți sejurul astfel încât să cuprindă și momente de relaxare pe o plajă exotică, dar și câteva zile în Bangkok, orașul monumental și în același timp agitat, spiritual și contemporan.

Bangkok, o destinație obligatorie în vacanță în Thailanda

Bangkok-ul este fascinant și dinamic, un oraș al contrastelor fabuloase, un loc în care familiarul întâlnește exoticul și în care poți cunoaște cu adevărat un stil de viață ca nici un altul.

O vacanță în Thailanda trebuie să includă și câteva zile în Bangkok  care îți dezvăluie mii de povești diferite, dar toate interesante. Mega-construcții stau aici alături de case construite cu sute de ani în urmă, cele mai celebre obiective turistice din Thailanda se găsesc aici, la fel și o viață de noapte în continuă mișcare.

Idei de activități în Bangkok

Bangkok în zori

Odată ajuns în Bangkok, începe să-i simți ritmul din zori. Mai întâi vizitezi Wat Benchamabophit Dusitvanaram, templul budist din marmură de Carrara, cum e cunoscută această fascinantă atracție turistică atât de ornamentală în care se aliniază 52 de imagini prețioase ale lui Buddha. Participi la ritualurile călugărilor în care se aduc ofrande – mâncare și flori.

Călătoria continuă apoi spre Golden Mountain, la poalele căruia se află Wat Saket, templul de poveste construit peste dealul ce a crescut pe ruinele unui fost chedi uriaș.

Nu e vreme de pierdut printre amulete și statui ale lui Buddha, pentru că urmează o incursiune interesantă pe Yod Piman River Walk, unde Chao Phraya se scurge într-un decor natural fabulos, la o piață de flori și legume, așezată chiar pe râu. Mustind de viață și culoare, piața întruchipează esența Bangkok-ului, mereu viu și în mișcare, colorat și inepuizabil.

Și poți, desigur, să te delectezi cu un bol de tăieței. Mergi apoi către Taksin Bridge cu barca express, și te întorci la hotel sau îți petreci ziua așa cum îți dorești.

Chinatown în intimitate

Chinatown este, pur și simplu, cartierul în care trebuie să ajungi dacă te afli în Bagkok, în vacanță în Thailanda, pentru că e atât de vibrant, de savuros și de enigmatic. Temple, galerii comerciale, restaurante și standuri cu mâncare stradală fac din zona pietonală un amestec la fel de incredibil ca revărsarea de energie pe care o găzduiește.

Așa că avântă-te în inima Bangkok-ului pentru un tur de jumătate de zi care îți dezvăluie și exotismul thailandez, dar și cultura chineză.

Pornești pe bicicletă de la Meier’s Wetreisen-Stadthotel și vizitezi o piață deja agitată, iar apoi traversezi Chao Phraya și ajungi în cartierul Thonburi, în care se află piețele și templele frecventate doar de localnici.

Pedalezi prin Parcul Memorial al Prințesei Mamă, construit de regele Bhumibol ca un omagiu adus mamei sale, cu grădini fermecătoare, statui, o replică a casei natale a prințesei și expoziții cu obiectele sale.

Și, nostalgic, mergi spre Wat Arun, capodopera arhitecturală sacră despre care trebuie să fi auzit deja multe. Luându-și numele de la zeul hindus Aruna, care personifica însuși soarele, templul strălucește la propriu, mai ales datorită turlei centrale din porțelan colorat, ce țâșnește spre cer 66 de metri. Dar și celelalte turnuri decorate cu scoici și porțelan sunt la fel de spectaculoase, și la fel e și spiritualitatea adâncă a locului.

Călătoria continuă spre Grand China Hotel, de unde începi să explorezi în plimbare, iei un prânz tradițional, și te întorci la hotel sau îți petreci restul zilei așa cum îți place.

Cină la Vertigo

Și chiar nu poți părăsi Bangkok-ul fără să trăiești o experiență unică în vacanța ta în Thailanda - o cină la Vertigo, restaurantul considerat de mulți drept cel mai bun din Asia, de pe acoperișul hotelului de lux Banyan Tree.

Organizat ca un grill & bar, restaurantul nu se laudă doar cu preparatele uluitoare bazate pe fructe de mare sau pe steak-urile fragede, dar mai ales cu priveliștea panoramică asupra orașului, a cărui vibrație încă se simte pulsând de la etajul 61.

Nu e loc mai potrivit de unde să admiri Bangkok-ul de la înălțime, iar dacă o faci savurând și un Vertigo Sunset (celebrul cockail al locului) la ora la care soarele coboară peste oraș, te întorci acasă cu o amintire ce nu se va șterfe vreodată.

Dar sunt încă multe de văzut și de făcut în Bangkok, locul în care experiențele sunt mereu autentice și contrastele sunt amețitoare.

Toate destinații și experiențele despre care ți-am povestit sunt disponibile iubitorilor de călătorii din România prin intermediul agențiilor acreditate de turoperatorul german DERTOUR.

 

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Călătorește prin lume și să consulți rubrica Experiențe pentru și mai multă inspirație.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.