Acasa Travel Moods Relaxare Sejur în Seychelles: o vacanță potrivită pentru orice moment al anului

Travel Mood Relaxare

Sejur în Seychelles: o vacanță potrivită pentru orice moment al anului

Un sejur în Seychelles este răspunsul perfect la orice dorință legată de o vacanță de vis, ce pendulează între tihnă și explorare, între aventuri în ape și relaxare la capătul lumii. Și, mai mult de atât, este concediul în care poți merge în orice moment al anului.

Un sejur în Seychelles răspunde perfect nevoii umane de a experimenta frumusețea în forma ei cea mai pură. În acest arhipelag din Oceanul Indian, unde nu mai puțin de 115 insule s-au adunat pentru a forma ceea ce ar putea reprezenta imaginea paradisului pe pământ, descoperi ceea ce cu greu poate fi exprimat în cuvinte.

Plajele albe și fine se pierd în cele mai clare nuanțe de albastru pe care apa le poate avea vreodată, în timp ce pietre și bolovani amenințători le protejează extremitățile.

Vegetația tropicală abundentă coboară de pe dealuri până în marginea nisipului, împreună cu răcoarea lor verde, care ține piept soarelui arzător tot timpul anului.

Resorturile și hotelurile construite în cel mai prietenos mod față de mediu promit experimentarea luxului autentic.

O mulțime de parcuri marine, recife de corali și rezervații naturale ascund o floră și faună incredibile, cu peste o mie de specii endemice, care pot fi admirate doar aici.

Iar aventurile nu se termină niciodată, în timp ce răsăritul și apusul de soare se succed într-un ritm magic.

Insule de granit & insule de corali

Insulele arhipelagului au o tipologie aparte, în funcție de care sunt grupate geografic.

Dintre cele 115 care alcătuiesc arhipelagul, nu mai puțin de 41 sunt insule de granit, dintre care Mahe, Praslin și La Digue sunt cele mai mari. Insulele de granit formează, alături de două insule de corali, Bird și Denis, gruparea cunoscută sub numele generic de Inner Islands.

Nu în toate aceste insule găsești resorturi, ci în Mahe, Praslin și La Digue, dar și în Ste Anne, Cerf, Round, North Island și Silhouette (aproape de Mahe), precum și Chauve Souris, Cousine, Fregate, Round Island (lângă Praslin) și în insulele de corali Bird și Denis.

Cât despre Outer Islands, este vorba despre 74 de insule de corali situate la distanțe cuprinse între 230 și 1.150 de kilometri de Mahe, principala insulă din arhipelag. Ele sunt grupate în Aldabra, Alphonse, Amirantes, Farquhar și Southern Coral Group, dintre care doar două insule oferă cazare – Alphonse și Desroches, aceasta din urmă din grupul Amirantes.

Un sejur în Seychelles, mai multe opțiuni

În funcție de durata unui sejur în Seychelles, dacă optezi pentru o variantă mai scurtă, de până la șapte zile, cel mai bine ar fi să-ți împarți timpul pe insulele Mahe și Praslin și să faci excursii de o zi pe insula La Digue.

În schimb, dacă îți planifici o vacanță mai lungă, de peste o săptămână, atunci poți merge pentru câteva zile să explorezi fiecare dintre cele trei insule mari – Mahe, Praslin și La Digue –, să le cunoști particularitățile și să te bucuri de ele.

Iar pentru cei dornici de explorare, acest sejur poate fi extins cu croaziere spre alte insule superbe, într-o continuă evadare.

Turoperatorul german DERTOUR organizează, prin intermediul agențiilor autorizate, toate aceste trei variante de sejur în Seychelles, în funcție de opțiunile și de timpul fiecăruia.

 

De ce să mergi în sejur în Seychelles?

Cum ți-am mai spus, arhipelagul nu se rezumă doar la insulele locuite – așa că poți să profiți din plin de această destinație încă puțin atinsă de civilizație, ajungând în colțurile sale cele mai îndepărtate, și de oamenii ei simpatici și bucuroși de oaspeți.

Nu sunt aici boli tropicale de care să îți fie teamă, animalele sunt, și ele, prietenoase, iar faptul că fusul orar nu e foarte diferit (două sau trei ore, în funcție de sezon) e extrem de avantajos pentru europenii în căutarea unui paradis tropical.

Fie că vii doar pentru relaxare, fie că te afli în căutarea partidei perfecte de pescuit, în Seychelles ai găsit destinația ideală. Aici pescuitul se practică la un nivel impresionant, iar coralii ce servesc drept adăposturi pentru numeroase specii de vietăți marine și apele clare îți oferă sesiuni de scuba diving cum nu ai să practici nicăieri altundeva.

Iar pe uscat flora și fauna unice în lume sunt motive suficiente să îți dorești să știi ceva mai multă biologie. Speciile endemice se dovedesc fascinante pentru orice iubitor de natură, nu doar prin unicitatea lor, dar și prin frumusețea speciilor care au casă doar aici.

Cum arhipelagul este singura destinație din Oceanul Indian în afara zonei amenințate de ciclon, clima este plăcută tot timpul, doar umiditatea poate să difere.

În plus, nu ai nevoie de viză ca să călătorești spre Seychelles, de oriunde ai veni.

Și ți-am spus că Seychelles e la fel de prietenos pentru cei care călătoresc cu familia ca și cu cei care vin aici în luna de miere sau pentru o ceremonie specială de nuntă?

 

Mahe, Praslin, La Digue – cele trei mari insule din arhipelagul Seychelles

Dar ce face ca aceste insule să fie considerate unele dintre cele mai exclusiviste și mai dorite destinații de vacanță din lume? Trebuie doar să ajungi în Seychelles pentru a afla cu adevărat răspunsul. Până atunci, lucrurile trebuie luate pe rând, pentru a nu pierde șirul.

Mahe, paradisul culorilor

Insula Mahe este cea mai mare din arhipelag și adăpostește capitala Victoria, în care descoperi farmecul specific orașelor mici, dat de monumente, biserici și clădiri coloniale, temple și piețe, muzee și galerii de artă, la care se adaugă o grădină botanică superbă și portul aglomerat.

Dacă mai pui și peisajul spectaculos oferit de dealurile din apropiere, cu pădurile lor tropicale, sau de ocean, merită să te aventurezi în orașul și pe insula în care trăiește cam 86% din populația arhipelagului.

Astfel că nu trebuie ratate nici împrejurimile capitalei, cu Parcul Național Morne Seychellois, locul perfect pentru a merge în natura pe multe trasee, nici cele trei parcuri marine, Port Launay, Baie Ternay și Sainte Anne, în care poți face scufundări și snorkeling, în descifrarea frumuseții subacvatice.

Însă golfurile seducătoare și plajele impresionante de pe coasta de vest, cu resorturile lor impecabile, dintre care amintim doar Constance Ephelia și The H Resort Beau Vallon, ambele de cinci stele, oferă momentele pe care le aștepți să le trăiești în acest paradis exotic.

Constance Ephelia are deschidere la două plaje, despărțite de o pădure de mangrove, în vreme ce The H Resort, nou și luxos, te atrage cu încăperile spațioase și cu plaja cu deschidere la o piață locală pitorească.

Praslin, miracolul natural

Praslin, cea de-a doua insulă ca dimensiuni, e o altă opțiune interesantă pentru un sejur în Seychelles. Denumită Isle de Palmes de exploratorul Lazare Picault, în vremurile în care era adăpost pentru pirați, insula are plaje superbe, un peisaj cuceritor și o faună și floră unice.

Lucrul acesta e mai cu seamă vizibil în The Vallée de Mai Nature Preserve, edenul în care cresc palmierii coco de mer și unde trăiesc papagalii negri, care seamănă cu orice și-ar imagina cineva care visează la cel mai frumos loc tropical care a existat vreodată.

De altfel, rezervația face parte din patrimoniul mondial UNESCO, pe bună dreptate. Acolo unde dealurile coboară lin spre marea neclintită, unde briza adie pe Anse Lazio sau Anse Georgette, plajele deja faimoase, și unde în adâncuri se formează perle poți ajunge ușor.

Asta pentru că Praslin se află la doar 40 de kilometri de Mahe (un sfert de oră cu avionul, sau o oră cu feribotul). Iar odată ajuns, poți face exact ceea ce îți dorești, fie că vrei să vizitezi rezervații naturale, să observi țestoasele sau să urmărești păsările tropicale colorate intens într-un sanctuar.

Și nu trebuie să îți faci griji în privința cazării căci resorturi absolut impecabile -  Raffles, Constance Lemuria sau Coco de Mer - te așteaptă pentru o binemeritată vacanță pe insulă.

La Digue, o oază a desfătării

Insula La Digue, la est de Praslin, e mică, dar copleșitoare. Cum nu e aeroport aici, va trebui să ajungi în Victoria, iar apoi să iei feribotul ce te aduce aproape de Anse Source d’Argent sau Grand Anse. Sau de Veuve Nature Reserve, unde trăiesc extrem de rarele păsări ale paradisului negre.

Iar în vreme ce zăbovești, plimbându-ți privirea din valurile de jad pe dealurile cucerite de junglă, te bucuri de liniște cu adevărat – abia dacă există câteva mașini care să îți tulbure odihna în acest sejur în Seychelles.

Fie că explorezi insulele învecinate, Félicité, Grande Soeur și Île Cocos, fie că urci pe Belle Vue, cel mai înalt vârf, sau că te scufunzi în căutarea peștilor exotici, a rechinilor sau a pisicilor de mare, ai o mulțime de lucruri de făcut în La Digue.

Mergi la L’Union Estate, plantația unde se recoltează pulpa nucilor de cocos pentru a extrage uleiul prețios, admiră arhitectura colonială și fă snorkeling, sau pur și simplu privește cum timpul stă în loc, într-o perfectă tihnă.

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.