Acasa Travel Moods Evadare 10 ryokane accesibile pentru un sejur în Tokyo

Travel Mood Evadare

10 ryokane accesibile pentru un sejur în Tokyo

Un sejur în Tokyo nu ar fi complet fără să experimentezi autenticitatea și liniștea șederii într-un iconic han japonez – un ryokan. Ai de ales între mai multe variante, decide tu care este cel mai potrivit pentru tine!

Chiar dacă asociezi o perioadă într-un ryokan cu relaxarea în mijlocul naturii, află că și marile metropole nipone se laudă cu oazele lor de tihnă. Sigur, munții nu sunt neapărat la fel de aproape, dar chiar și așa, în mijlocul unui oraș hiper-aglomerat, poți găsi spații uimitoare, care îți dezvăluie măcar o parte din tradiționala și faimoasa ospitalitate japoneză.

Așa că, dacă îți dorești o experiență ce se poate asocia extrem de ușor cu un travel mood evadare în sejur la Tokyo, îți recomandăm să alegi șederea într-un ryokan. Vezi în continuare ce astfel de variante accesibile există.

Shigetsu Ryokan

Situat în centrul orașului, pe celebra stradă comercială Nakamise din cartierul istoric Asakusa, Shigetsu Ryokan răspunde cerințelor de cazare specifice unui han tradițional japonez, în care descoperi ospitalitatea niponă la ea acasă, într-un sejur în Tokyo.

Camerele cu podea tatami, dotate cu băi proprii, oferă acel confort caracterizat de simplitate ce amintește despre un stil de viață în sine, în timp ce baia japoneză comună, de la ultimul etaj, lasă deschis privirii faimosul templu Sensoji.

Sadachiyo

Nu departe de templul Sensoji, dar într-o zonă ceva mai liniștită, care îți dă impresia că nici nu te-ai afla în centrul orașului, se află micul și elegantul ryokan Sadachiyo, în interiorul căruia antichitățile atent selecționate te introduc în atmosfera specifică perioadei Edo.

Cele 20 de camere, fiecare cu baie proprie, deși variază în dimensiuni, reconstituie stilul tradițional japonez pe care îl cauți într-un sejur în Tokyo. La acestea se adaugă nelipsitele băi comune, disponibile în varianta de lemn sau piatră. Iar dacă mai pui micul dejun și cina, pregătite după rețete clasice japoneze, experiența este cu atât mai autentică.

Ryokan Kamogawa

Hanul tradițional Ryokan Kamogawa te întâmpină în orașul vechi, în apropiere de pagoda Sensoji și de strada Nakamise, plină de magazine cuceritoare.

Deși mic, hotelul în stil japonez oferă o varietate de camere cu podele tatami, ce pot găzdui de la două până la cinci persoane. Pe lângă baia din cameră, te poți bucura de baia comună din lemn, deschisă tot timpul, ce poate fi rezervată doar pentru tine și pentru apropiații tăi, pentru mai multă intimitate.

The Edo Sakura

Pe străzile liniștite ale cartierului Shitaya, în apropiere de parcul Ueno, găsești nu doar atmosfera specifică vechilor comunități japoneze, ci și hotelul The Edo Sakura, al cărui design tradițional, gândit chiar de arhitectul care îl deține, nu doar că te introduce în vremea samurailor, dar îți oferă și o experiență culturală aparte, care poate fi gustată în timpul ceremoniei de servire a ceaiului, într-o cameră special amenajată.

Aici descoperi nu doar facilitățile unui han tradițional japonez, ci o mostră de ospitalitate în sine.

Sawanoya Ryokan

În cartierul Yanaka, acolo unde poți surprinde ritmurile autentice ale vieții de zi cu zi a localnicilor, dai peste Sawanoya Ryokan, care te întâmpină cu simplitatea unui han tradițional clasic, dar și cu oportunitatea de a experimenta diferite activități culturale, cum ar fi ikebana sau caligrafia, oferite de centrul cultural Yanesen din apropiere.

Deși te afli într-un cartier liniștit, nu ești departe de parcul Ueno, cu muzeele sale importante, unde trebuie neapărat să ajungi într-un sejur în Tokyo.

Andon Ryokan

La prima vedere, arhitectura modernă a clădirii ce adăpostește Andon Ryokan nu-ți dă impresia că aici poți experimenta stilul de viață, cultura și ospitalitatea tradițională japoneză, dar, odată ce pășești în interior, totul devine clar. Deși estetica generală nu renunță la accentele moderne, redate într-un mod ingenios prin mostre de artă pop japoneză, ce se amestecă perfect cu antichitățile din colecția proprietarului, camerele cu podea tatami uimesc prin simplitatea lor, în timp ce băile comune pot fi găsite la fiecare etaj.

Te poți bucura de terasa de pe acoperiș, ce oferă vederi fie spre cartierul Ueno, fie spre Asakusa, dar și de ritualul de servire a ceaiului sau de atelierele de ikebana puse la dispoziția oaspeților.

Homeikan

Dacă îți dorești să experimentezi un ryokan cu tradiție, atunci trebuie să ajungi la Homeikan, a cărui existență de peste o jumătate de secol te conectează imediat cu trecutul. Cele trei clădiri ale proprietății, dintre care iese în evidență Honkan, cea mai veche și cea mai importantă, oferă facilități clasice de cazare, specifice camerelor tradiționale japoneze, inclusiv băi comune, câte două în fiecare clădire.

Seikou Ryokan

În Ogikubo, la câteva minute cu trenul de zona turistică Shinjuku, te așteaptă Seikou Ryokan, a cărui vechime coboară până în anul 1930, ce garantează o experiență culturală veritabilă. Camerele clasice, baia comună, grădina interioară și elementele de decor tradiționale te introduc într-o atmosferă clasică japoneză, din care te desprinzi cu greu pentru a te aventura în împrejurimi și spre zonele de interes ale orașului.

Kimi Ryokan

O clădire modernă din cartierul Ikebukuro adăpostește Kimi Ryokan, locul în care vechiul se întâlnește cu noul pentru a crea acel spațiu din care să nu-ți lipsească, pe de o parte, atmosfera tipică unui ryokan tradițional, cu tatami pe podelele de lemn lăcuite manual și cu aranjamente florale deosebite, dar nici facilitățile stilului de viață modern, inclusiv bucătărie, pe de altă parte.

Locația centrală, cele 38 de camere autentic japoneze și prețurile avantajoase îl fac o bună alegere pentru un sejur în Tokyo.

Hotel Fukudaya

Dacă îți dorești, într-un sejur în Tokyo, să nu fii departe de zonele moderne ale orașului, dar vrei să te bucuri și de facilități de cazare specifice unui han tradițional japonez, Hotel Fukudaya este soluția.

Situat în partea de vest a orașului, în Meguro, aproape de cartierul Shibuya, o atracție de necontestat pentru turiști, dar și de râul Meguro, de-a lungul căruia cireșii înfloriți primăvară oferă un spectacol vizual și olfactiv fascinant, în care te pierzi cu totul, ryokanul pune la dispoziție 17 camere, dintre care 13 în stil japonez, și nu trebuie să-ți faci probleme dacă îți dorești o cameră doar pentru tine sau dacă ești însoțit de prieteni, fiindcă aici găsești variante de cazare atât pentru o persoană, cât și pentru grupuri de până la cinci persoane.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Călătorește prin lume.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.