Acasa Travel Moods Activ 7 cele mai îndrăgite parcuri de distracții din Europa

Travel Mood Activ

7 cele mai îndrăgite parcuri de distracții din Europa

Nu doar dependenții de adrenalină și copiii sunt fanii parcurilor tematice. Pentru toți cei care iubesc amuzamentul și sunt puși pe distracție am făcut o selecție a celor mai iubite parcuri de distracții din Europa!

Când vine vorba de divertisment, puține locuri au mai multe de oferit decât un parc tematic. Și, pentru că nu e nevoie să mergeți prea departe în căutarea agrementului de calitate, aveți la îndemână un top al celor mai populare parcuri de distracții din Europa – cu siguranță veți găsi unul pe placul vostru!

Ca să aveți parte de experiența completă, oriunde ați decide să mergeți, turoperatorul DERTOUR, lider de piață în Germania în oferta de parcuri de distracții, propune pachete complete, la prețuri extrem de avantajoase, care vă rezolvă din start problema cazării și oferă o mulțime de alte avantaje irezistibile mai ales pentru familiile care călătoresc alături de copii.

Un astfel de pachet, ce poate fi rezervat în oricare dintre agențiile acreditate DERTOUR în România, include nu doar cazare la un hotel tematic din incinta parcului sau din imediata vecinătate, ci și accesul în parc și multe alte beneficii despre care aflați mai multe în continuare.

Disneyland Park

Insula Aventurilor, labirintul lui Alice cea din Țara Minunilor, ținutul lui Indiana Jones și o mulțime de atracții magice inspirate de cele mai fanteziste povești ale copilăriei vă așteaptă la Disneyland Park, situat la doar 45 de minute distanță de aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

O vizită la Disneyland, fie că este vorba despre Disneyland Park sau Walt Disney Studios, este o escapadă în timp și spațiu care se va dovedi fascinantă și pentru adulți, nu doar pentru copiii care se entuziasmează în fața personajelor de basm întâlnite aici sau a cascadelor de artificii care se revarsă, seara, peste castelul Frumoasei din Pădurea Adormită. Iar parcul este complet echipat astfel încât să primească și copii foarte mici – de la atracții pentru ei la cărucioare, servicii de baby-sitting și meniuri adecvate lor, parcul este gândit anume ca să facă vacanța familiilor cu copii cât mai specială.

Ca să aveți parte de cea mai bună experiență, un pachet care vă oferă și cazare în hotelurile tematice din parc, dar și acces înainte de deschidere, astfel încât să evitați aglomerația, precum și seri tematice, pentru ca întreaga zi să aibă un aer de poveste, e indicat.

Iar dacă vreți să vă cufundați încă mai mult în fabuloasa lume Disney, există și opțiunea croazierelor către felurite destinații (din Alaska până în Bahamas) sau spre insula privată Disney, Castaway Cay, într-unul dintre cele patru vase, Magic, Wonder, Dream și Fantasy, care vă poartă peste ape într-un voiaj extraordinar.

Europa Park

Cel mai mare și mai vizitat parc de distracții din Germania se află în Rust, la 90 km de Basel și la 175 km de Stuttgart, așa că vă va fi simplu să ajungeți, de la aeroport, cu un shuttle special. Odată ajunși, intrați în atmosfera a 15 lumi, de la Franța la Islanda sau Irlanda, redate prin intermediul arhitecturii, vegetației specifice sau a delicioaselor preparate culinare, și vă bucurați de cele peste o sută de atracții, de la roller-coaster-uri pentru toate vârstele și până la Atlantica SuperSplash.

Restaurantele sunt, și ele, impresionante – Europa Park este singurul parc de distracții din lume care deține un restaurant cu 2* Michelin –, iar show-urile sunt captivante. Trebuie doar să vă lăsați pe mâna companiei formate din 260 de artiști care au conceput zeci de ore de entertainment pur.

Iar dacă alegeți un pachet care include cazarea la unul dintre hotelurile tematice, beneficiați și de acces VIP în parc (înaintea celor care nu sunt cazați într-un hotel tematic), la evenimente și de o mulțime de facilități care îi vor bucura pe cei mici – Europa Park primește chiar și copii sub patru ani, care vor avea parte de programe adecvate vârstei și intereselor lor, precum micul dejun cu Euromaus-ul Ed & Co, meniu și bufet pentru ei, un canal TV dedicat și activități distractive chiar și după ora de închidere a parcului.

PortAventura

La doar o oră distanță de Barcelona se află un parc ce își merită pe deplin locul printre cele mai populare parcuri de distracții din Europa, care vă invită să pătrundeți în șase lumi diferite, din Polinezia în Mexic și din Mediterana în îndepărtata China. Noul Ferrari Land, deschis de curând, e încă mai incitant, ca un templu dedicat vitezei, inovațiilor tehnice și adrenalinei.

Tot la PortAventura găsiți și cel mai înalt și mai rapid roller-coaster de pe continent, dar și show-uri inedite, și nu trebuie să ratați Caribe Aquatic Park, insula tropicală care adună cascade, plante și o barcă de pirați pentru a recrea o atmosferă exotică. În plus, parcul este situat la doar un kilometru de plajă, deci vă puteți relaxa oricând în plin soare.

Ca să vă petreceți aici un sejur plin de adrenalină, culoare și amuzament, nu trebuie decât să vă rezervați un pachet care include și cazarea la unul dintre hotelurile tematice de 4 sau 5 stele, masa, dar și intrări nelimitate în parc, precum și reduceri, acces la atracțiile principale, fără timp de așteptare, și locuri privilegiate la show-uri. Parcul este potrivit copiilor cu vârsta de peste 2 ani.

Legoland® Germania

La o oră de Stuttgart și 1,5 de Munchen se află un Legoland® celebru, inspirat de originalul Legoland® Billund, perfect pentru copiii cu vârste între 2 și 12 ani, dar plin de atracții amuzante și pentru adulții cu chef de joacă.

Parcul propune nouă lumi tematice populate de cavaleri, conchistadori și pirați, zeci de atracții, o zonă Ninjago unde cei mici se pot antrena pe a deveni ninja neînfricați, o mulțime de workshop-uri antrenante, orașe europene construite din piese Lego® și un întreg univers Star Wars conceput în același fel și multe, multe altele.

Foarte incitant o să vi se pară LEGOLAND® ATLANTIS by SEA LIFE, lumea subacvatică ce evocă legendara Atlantida și cuprinde pești exotici și rechini. Ajunși aici, vă puteți caza la primul sat de vacanță Lego® din lume, cu căsuțe tematice viu colorate, sau în complexul idilic de pe malul lacului, la castel, astfel încât să nu părăsiți nici o clipă lumea fanteziei și să beneficiați de intrare separată în parc, programe pentru cei mici și după ora închiderii și facilități gândite anume pentru ei.

PhantasiaLand

Unul dintre cele mai îndrăgite parcuri din Germania se află la 30 km de Koln și își așteaptă oaspeții cu chef de distracție cu 30 de atracții împărțite în șase lumi tematice, toate doldora de activități care mai de care mai surprinzătoare.

Iubitorii de viteză și adrenalină își pot testa limitele cu Black Mamba, Talocan sau Mistery Castle, în vreme ce micuții se aventurează pe tobogane, în caruseluri și în tot soiul de roller-coaster-uri adecvate vârstei lor – copiii de toate vârstele sunt bineveniți.

Show-urile inedite, cu muzică antrenantă și efecte speciale, se adaugă programului, iar ca experiența să fie completă, alegeți un pachet ce include cazarea la hotelul Ling Bao, amenajat după regulile feng shui, sau la Matamba, unde experimentați Africa mereu fascinantă. Șederea aici include programe distractive pentru cei mici, alături de simpaticele mascote.

Serengeti Park

Africa întreagă, cu animalele ei fabuloase și impunătoare, și-a găsit locul la 55 km de Hanovra, în Serengeti Park, unul dintre cele mai iubite parcuri de distracții din Europa, unde peste 1500 de animale ocupă spații generoase, într-un concept inovator, ce oferă o experiență la limita dintre o grădină zoologică și un parc național.

Dincolo de asta, însă, aici vă așteaptă și safari-uri pe apă sau în junglă, plimbări cu double-decker-ul, show-uri și atracții pline de adrenalină, precum Kumba-Twister sau Victoria-Freefall-Tower. Și partea cea mai bună este că vă puteți petrece și câteva nopți aici, în cabanele Masai-Mara sau Safari, într-o atmosferă tipic africană, înconjurați de animalele sălbatice, dar în deplină siguranță. Accesul este permis pentru copii de toate vârstele și este gratuit pentru cei de până în 3 ani.

Gardaland Italia

Chiar lânga Lacul Garda, la doar câțiva kilometri de Verona, se află un complex ce se numără printre cele mai populare parcuri de distracții din Europa, cu cele 32 de atracții ale sale organizate în patru sate tematice.

Nu ratați noul roller-coaster virtual Shaman, care include un zbor în lumea amerindienilor din Rocky Mountains; Oblivion-The Black Hole sau alte curse ultra rapide, dar nu uitați nici de cei mici, care au o mulțime de activități dedicate, de la roller-coaster-ul Mammut din Polar World la tururi prin Fantasy Kingdom cu Funny Express, sau reprezentațiile de circ de la Gardaland Sea Life Aquarium, amuzante pentru întreaga familie.

Iar dacă alegeți un pachet ce include și cazare la unul dintre hotelurile parcului, Gardaland Hotel, cu atmosfera lui de basm, sau Gardaland Adventure Hotel, decorat astfel încât să vă stârnească pofta de aventuri în junglă sau în Vestul sălbatic, beneficiați de reduceri și shuttle-uri la fiecare jumătate de oră către parc. Accesul este permis copiilor de toate vârstele, dar numai anumite atracții le sunt permise celor foarte mici.

Pentru informații și oferte concrete de vacanță în oricare dintre parcurile de distracții prezentate vă recomandăm să contacți agenția Alltur, agenție acreditată DERTOUR în România.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.