Acasa Travel Moods Evadare Joacă-te cu pisicile de mare în Insulele Cayman

Travel Mood Evadare

Joacă-te cu pisicile de mare în Insulele Cayman

Fiecare vacanță ar trebui să îți aducă ceva special, dar doar una în Insulele Cayman îți oferă ocazia fabuloasă să te joci cu pisicile de mare, într-un loc popular printre aceste creaturi acvatice care au învățat să aprecieze uneori aproprierea oamenilor.

Insulele Cayman

Oamenii le-au spus paradis: paradis tropical... uneori și financiar. Însă un lucru mai puțin spus este acela că insulele Cayman sunt și un paradis pentru pisicile de mare, care și-au făcut obiceiul să se adune în Stingray City – o serie de bancuri de nisip superficiale aflate în apele de mici adâncimi ale Mării Caraibilor, din nordul insulei Grand Cayman (în North Sound).

Profită de vacanța în insulele Cayman și aventurează-te spre Stingray City, acolo unde se adună colonia, fiindcă aici ai șansa unei experiențe pe care trebuie să o trăiești o dată în viață: să înoți și să te joci cu pisicile de mare.

Povestea spune că, în urmă cu câteva decenii, pescarii se opreau în aceste ape calme, de mici adâncimi, pentru a-și curăța peștii capturați, și aruncau peste bord măruntaiele de care nu aveau nevoie, ceea ce a atras pisicile de mare, ca o invitație de nerefuzat la un adevărat festin zilnic.

Cu timpul, aceste creaturi fascinante au început să asocieze sunetul bărcilor cu ocazia de a se hrăni din abundență, așa că Stingray City a devenit astăzi paradisul pisicilor de mare, dar și una dintre principalele atracții în vacanța din Cayman.

Și cum să nu fie senzațională o experiență în care interacționezi cu aceste „pisici“, pe care altfel le poți admira doar în acvarii, în captivitate, din spatele unui geam de sticlă? Lasă în urmă plajele din Grand Cayman și alege să mergi într-o croazieră cu barca spre locul în care apele de un turcoaz desăvârșit și micile bancuri de nisip fin din mare reprezintă locul de întâlnire cu aceste creaturi marine fascinante, dar și începutul unei aventuri unice.

În timpul în care navighezi până aici membrii echipajului te pun în temă cu modul în care trebuie să interacționezi cu pisicile de mare și cum să le hrănești în siguranță, fiindcă, da, poți face și asta.

Cum ajungi, sari direct în apa ce îți ajunge până la piept, care mai întâi te impresionază cu claritatea ei incredibilă. În curând, începi să zărești fabuloasele vietăți marine, momentul pe care-l așteptai cu cea mai mare încordare. Înoată în jurul lor, joacă-te cu ele, trăiește acele emoții de care ai parte doar o dată în viață, hrănește-le și bucură-te de aceste clipe de neuitat.

Lasă-te fotografiat împreună cu ele, pentru a lua cu tine ceea ce nu poate să rămână doar o amintire imprimată undeva în minte. În acest fel, ai și dovada pe care poți să o arăți prietenilor tăi, în momentul în care le povestești despre experiența ta de poveste. Și vei avea ce să le povestești, pentru că nu multe alte trăiri se pot compara cu sentimentul de a fi atât de aproape de creaturi de care ne separă aproape totul.

Dar aventura nu se oprește aici. Te desparți cu greu de aceste ființe subacvatice care ți-au devenit, pentru puțin timp, prietene, te urci din nou pe barcă și pornești spre Coral Garden, și apoi spre Barrier Reef, două cele mai bune locuri pentru snorkelling din vacanța în insulele Cayman. Descoperă universul subacvatic al peștilor multicolori, în timp ce gândurile tale te duc din nou spre pisicile de mare, pe care ai tendința să le cauți pretutindeni în Marea Caraibilor.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Experimentează o dată in viață și să consulți lista de Resurse pentru a descoperi cum îți poți organiza foarte ușor, cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.